“Jocurile foamei” pe marile ecrane!

"Jocurile foamei" de Suzanne Collins

Am tot vorbit de problema inevitabilă a adaptării cărților pentru marile ecrane. Întotdeauna ne punem întrebarea cum vor reuși regizorii să ne păstreze loialitatea ca cititori ai cărții, admirația pentru detaliile care fac diferența și în același timp să nu uite de cei care nu sunt familiarizați cu povestea. Însă pentru ecranizarea din 23 Martie 2012 după “Jocurile foamei”, binecunoscutul roman al trilogiei scrise de Suzanne Collins, Lionsgate ne promite un succes răsunător, asemănător seriei Twilight!

Fiind deja în curs de filmare, am aflat și câteva nume importante, care ne provoacă și mai mult curiozitatea în privința potrivirii lor cu personajele de care ne-am apropiat atât de mult în timpul lecturilor noastre. Știm că protagonista Katniss Everdeen va fi interpretată de frumoasa Jennifer Lawrence – multiple nominalizări la Premiile Oscar și cunoscută pentru rolurile ei din X-Men și Winter’s Bone, iar actorul Josh Hutcherson va avea rolul lui Peeta Mellark.

O apariție pe care o apreciez foarte mult este cea a actriței Elizabeth Banks, în rolul lui Effie Trinket, iar cea a lui Lenny Kravitz drept Cinna va fi cu adevărat un motiv în plus să ajung în sălile de cinema! Îi vom mai vedea jucând pe Woody Harrleson (Haymitch Abernathy), Latarsha Rose (Portia), Liam Hemsworth (Gale Hawthorne).

Noi credem că “Jocurile foamei” va fi, de fapt, cu totul opus față de ce știm despre Twilight. Asta, în primul rând, pentru că rolul central este al unui personaj feminin puternic. Katniss este inteligentă, capabilă, plină de compasiune față de sora ei și față de cel mai bun prieten Gale, dar este și de-a dreptul “mortală”! Așadar, în timp ce Bella Swan este mereu în căutarea unui prinț frumos protector, Katniss ajunge cu multă greutate să aibă încredere în cineva, iar relația ei cu Peeta are parte de o evoluție foarte încurcată.

 

1 Comentariu

  1. ioana 16/06/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *