Joe Abercrombie: „Cred că te inspiri din tot ce citeşti, vezi, joci sau experimentezi.”

joe

Joe Abercrombie nu scrie despre eroi cu inima curată sau conducători curajoşi, nu scrie despre dreptate şi onoare, despre izbăvire şi iertare. În operele sale nu vom întâlni personaje desprinse din basme populare, oneste şi naive, dispuse să îşi sacrifice viaţa pentru cei din jur, pentru „binele suprem”.

În schimb, vom avem parte de mercenari lacomi şi laşi, de asasini periculoşi, cu haruri nebănuite, de uneltitori şi trădători, de mincinoşi şi de antagonişti, operele autorului găsindu-şi unicitatea în „echipele” de anti-eroi în jurul cărora se petrece acţiunea.

Stilul lui Abercrombie te captivează încă din primele capitole: francheţea cu care ne face cunoscute sentimentele şi dorinţele personajelor, fără să le cenzureze gândurile şi replicile, atmosfera electrizantă, apăsătoare, de parcă te-ai afla tot timpul în mjlocul unei bătălii, cu sabia inamicului plutind deasupra ta, universul fantasy ce abundă în dezamăgiri, enigme şi alianţe firave, ce se pot încheia într-o fracţiune de secundă, fără regrete sau lacrimi vărsate.

Printre scriitorii care îl inspiră pe Abercrombie îi reamintim pe Tolkien, LeGuin, Moorcock, George R. R. Martin, dar și pe Dickens, Tolstoi sau Elmore Leonard.

În această lună, în colecţia Nautilus a apărut romanul Dulce răzbunare, o poveste din universul Prima lege. Pe site-ul nostru sunt disponibile și câteva pachete cadou, prezentate mai jos.

joe-abercrombie—4—dulce-razbunare—c1

O fi războiul un iad, dar pentru apriga Monza Murcatto, vestita şi neînduplecata supusă a lui Orso, el poate fi şi o sursă de bani. Prin victoriile repurtate, a devenit celebră, poate prea celebră. Iar acum, trădată şi azvârlită în lumea răposaţilor, Monza trăieşte cu un singur gând: să se răzbune.

Aliată cu un beţiv notoriu, un specialist în otrăvuri, un criminal obsedat de numere şi un barbar dornic să facă dreptate, trebuie să înfrunte jumătate de regat.

Iar cel mai periculos om din lume vine după ea…

Comandă Dulce răzbunare

_____________________________________________________________________________________

joe-abercrombie—1—taisul-sabiei_bPe vremuri campion, acum un fel de monstru, Glokta este prizonier într-un corp bolnav. Nobilul Jezal însă trăieşte bine pentru că trişează la jocul de cărţi. Logen, poreclit Sângerosul Nouă, vrea să-şi lase în urmă trecutul întunecat, în care şi-a văzut familia ucisă, dar nu poate scăpa de diverse lupte.

Bayaz, Întâiul dintre Magi, plănuieşte o călătorie dincolo de lumea cunoscută, în scopuri numai de el ştiute, iar din pricina lui Glotka, Jezal şi Logen vor avea o viaţă şi mai grea…

Povestea începe în forţă, fiţi gata!

Comandă trilogia Prima lege

_____________________________________________________________________________________

joe-abercrombie—jumatate-de-regePrinţul Yarvi a jurat să recâştige tronul pe care nu şi l-a dorit vreodată. Dar mai întâi trebuie să supravieţuiască cruzimilor, lanţurilor şi apelor dure ale Mării Sfărâmate. Şi toate acestea cu o singură mână bună.

Înşelatul ajunge înşelător. Mic şi slab în ochii tatălui său, Yarvi rămâne singur într-o lume în care nu contează decât forţa brută şi sângele rece. El nu poate mânui o sabie sau ține un scut, aşa că trebuie să îşi ascută mintea ca pe o armă.

Trădatul ajunge trădător. În jurul lui Yarvi se strânge o frăţie care îl va ajuta să devină omul care trebuie să fie pentru a înfrunta toate intrigile şi a răzbi în misiunea lui. Uzurpatul va ajunge, la rândul lui, uzurpator?

Comandă trilogia Marea sfărâmată

_____________________________________________________________________________________

„- Un om care nu se gândeşte decât la cum să facă ce se cuvine, dar care nu se gândeşte deloc la consecinţe… Părintele Yarvi îşi ridică mâna schiloadă şi-l împunse în piept pe Brand cu degetu-i îndoit. Acela este un om periculos.”  – Jumătate de lume (Marea sfărâmată #2)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *