Spectacolul-lectură „Aleluia” la Festivalul Undercloud

600p400

Seara de miercuri, 28 august, poate fi mult mai plăcută dacă mergeţi la spectacolul-lectură „Aleluia” din cadrul Festivalului Undercloud – Festival de teatru independent (de orice). La ora 21.00, în Sala Mică de la Clubul Ţăranului veţi putea afla povestea din „Aleluia”, după piesă de teatru cu acelaşi nume ce face parte din volumul Poveşti din al nouălea cer de Valentin Nicolau (Editura Nemira, 2012).

Imediat după spectacol publicul este invitat să ia parte la discuţii desfăşurate în prezenţa lui Valentin Nicolau despre rolul teatrului ca instrument cultural, social.

Spectacolul-lectură „Aleluia” este regizat de către Victor Ioan Frunză, iar distribuţia este semnată de :

Șefu – Andrei Mateiu / Costin Dogioiu

Preotul – George Costin

Nae – Sorin Miron

Mutulică – Ionut Nicolae/ Dragos Dumitru

Stamatie – Andrici Rareș / Dragoș Olaru

Nina – Ana Odagiu

Zăluda – Andreea Mateiu / Mihaela Velicu

Madamme Stela – Ioana Picos/ Arghir Andra

Necunoscuta – Maria Panainte

“Povestea din „Aleluia” este incitantă și lasă loc pentru dezbateri… Într-o zi, un preot primeşte o cârciumă în schimbul unei icoane şi îşi propune să transforme cârciuma în biserică. Iar spațiul în care se desfășoară acțiunea este o cârciumă-biserică, despărțită de un zid. Pigmentată cu replici colorate precum „Boss, la noi în cartier diavolul se rupe-n figuri cu 4X4, are cele mai tari gagici şi-nvârte euroii pe degete fără număr, fără număr. (…) Şi crezi c-o să se vexeze împieliţatul c-a făcut sfinţia ta o şandrama de biserică?” sau „Am văzut şi eu Vaticanul şi cum mor oamenii de foame… Nu mă lua cu „s-a răcit dragostea, frate” că mă apucă spumele”, piesa „Aleluia” e o provocare atât prin subiectul mai degrabă inedit pentru lumea noastră, cât şi prin construcţia ofertantă a personajelor.”

( Yorick.ro, revistă săptămânală de teatru)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *