La mulţi ani, Peter F. Hamilton!

Peter F. Hamilton s-a născut pe 2 martie 1960 în Rutland, Marea Britanie. Nu a urmat cursurile niciunei universităţi dar, în ciuda acestui fapt, a reuşit să devină un scriitor de mare succes.

Şi-a publicat prima povestire în 1988 în revista Fear, iar primul rău roman, Mindstar Rising (primul volum din trilogia Greg Mandel), a apărut pe piaţă în 1993.

Până acum, a publicat 15 romane în genul science fiction, cele mai cunoscute fiind Disfuncţia realităţii, Alchimistul neutronic, The Naked God (care va apărea în cursul acestui an la editura Nemira) din trilogia Zorii nopţii, trilogiile Greg Mandel sau Void.

În anul 2001, a câştigat premiul British SF pentru nuvela The Suspect Genome.

Pentru trilogia Zorii nopţii, Hamilton a fost comparat cu Asimov: “Ce a reuşit Asimov pentru robotică, reuşeste Hamilton pentru ingineria genetică, inclusiv o cultură întreagă bazată pe avantajele ei” (SFRevu).

Într-un interviu acordat BBC, Hamilton mărturisea că nu şi-a propus ca Zorii nopţii să aibă un număr de pagini ridicol, dar extraordinar de mare.

“Începeam cu un personaj pentru a ilustra un lucru, dar apoi mă gândeam Oh, sunt chiar interesanţi, nu vreau să scap de ei încă“, mai spune acesta.

De asemenea, în ziarul The Times s-a spus că autorul britanic a readus science fiction-ul la acceleraţie interstelară.

O realizare excelentă, care atinge echilibrul perfect între conceptele complexe ale SFului hard şi intrigile captivante, presărate cu momente de horror şi tuse sumbre“, s-a spus în Asimov’s Science Fiction Magazine.

2 Commentarii

  1. Doru 02/01/2013 Reply
  2. Marius 29/03/2013 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *