La mulţi ani, Robin Hobb!

Robin Hobb sau, pe numele său real, Margaret Astrid Lindholm Ogden, s-a născut pe 4 martie 1952 în California, Statele Unite ale Americii. A studiat timp de un an la Universitatea Denver, apoi s-a întors în Alaska, unde a fost crescută.

La vârsta de 18 ani s-a căsătorit şi s-a mutat în Kodiak, în apropiere de Alaska, unde a început să scrie şi să publice în diferite reviste pentru copii.

Între anii 1983 şi 1992, a scris doar sub pseudonimul Megan Lindholm, iar în 1995 a început să folosească şi numele de Robin Hobb, sub care a scris cele mai multe dintre lucrări.

Este cunoscută în special pentru trilogia fantasy Farseer care include Ucenicul asasinului, Asasinul regal şi Răzbunarea asasinului. Trilogia urmăreşte viaţa unui bastard înzestrat cu Har care reuşeşte să devină asasin al regelui, ajutându-l să păstreze unite cele Şase Ducate în faţa ameninţărilor externe ale piraţilor şi interne ale uzurpatorului prinţ Regal, toate acestea cu preţul sacrificării lucrurilor la care ţine cel mai mult.

Povestea din Ucenicul Asasinului începe când Fitz este abandonat de familia sa la castelul Prinţului Adevăr. Băiatul descoperă foarte rapid că posedă anumite puteri magice, obscure prin care este capabil să comunice telepatic cu un câine pe nume Fouinot.

Într-un interviu acordat blogului The Breathless Quills, Hobb mărturiseşte că este o mare fană George R.R. Martin. “Deja a scris cărţi extraordinare şi cred că e pe care să scrie cea mai mare capodoperă a sa“, spune Hobb despre seria Cântec de Gheaţă şi Foc.

Cărţile lui Hobb au fost foarte apreciate de celebrul scriitor Orson Scott Card. Acesta a mărturisit că Robin Hobb “a ridicat standardele romanelor fantasy moderne”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *