Lansarea romanului Trezirea leilor, de Ayelet Gundar-Goshen, marți, 20 februarie

Al doilea roman al scriitoarei de origine israeliană Ayelet Gundar-Goshen, Trezirea leilor, apărut în colecția Babel a editurii Nemira, se lansează marți, 20 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. 

Participă la eveniment Tania Berg-Rafaeli, Șef adjunct de Misiune la Ambasada Israelului, jurnalista Ana Maria Onisei, Dana Ionescu, redactor șef al editurii Nemira și coordonatoarea colecției Babel, scriitorul Florin Chirculescu și Cosmin Ciotloș, critic literar. 

Lansare Trezirea leilor

Într-o noapte, după o gardă lungă, neurochirurgul Eitan Green lovește cu mașina un african și, panicat, fuge de la locul accidentului. A doua zi, viața se schimbă: medicul trebuie să plătească pentru fapta lui. Și nu oricum. Mai multe dileme amenință să distrugă echilibrul fragil dintr-o lume a dezechilibrului și a violenței. Mai multe vieți riscă să se spulbere. Mai multe suflete așteaptă sfârșitul unui coșmar. Responsabilitate? Lașitate? Vină? Eroism? Altruism? Empatie? Ce sunt toate acestea după ce o întâmplare absurdă ajunge să domine un destin ce scapă de sub control? Iată câteva dintre întrebările ce-și caută răspunsuri în Trezirea leilor, roman al căutărilor și al tensiunilor și meditație despre o societate imorală.

„Gundar-Goshen știe foarte bine să dea adâncime emoțională unei intrigi de thriller, cu răsturnări de situație și accent pe vinovățiile, dorințele și secretele personajelor.“ New York Times

Ayelet Gundar-Goshen s-a născut în Israel în 1982 și a studiat psihologia la Universitatea din Tel Aviv, unde a lucrat și ca jurnalistă. Apoi a studiat cinematografia, iar scenariile ei de film și de televiziune au câștigat premii la festivaluri internaționale. În prezent contribuie cu articole la BBC,Financial TimesTime Magazine și The TelegraphO noapte, Marcovici, romanul de debut din 2012, bestseller în Israel, a fost recompensat cu Premiul Sapir pentru debut și tradus în treisprezece limbi. A intrat și pe lista scurtă pentru Grand prix des lectrices de Elle. Al doilea roman, Trezirea leilor, a fost foarte bine primit de critică și a intrat în lista de recomandări pe 2016 ale New York TimesWall Street JurnalThe Observer.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *