Lupta nu s-a terminat! Ne întoarcem în Derry în IT: Chapter Two

Îți este dor de Păguboși și de Pennywise, Clovnul dansator? Ești gata să te întorci în Derry, de data aceasta ca adult, și să îl înfrângi pe IT? Anul trecut, i-ai descoperit secretul și sanctuarul. Ai reușit să îl păcălești și să-l rănești, apoi ai părăsit orașul și ai uitat. Nu ai ținut legătura cu ceilalți Păguboși și amintirile au început să se estompeze. Coșmarurile au dispărut, ai recăpătat controlul și ai îndrăznit din nou să visezi, să crezi într-o lume în care dorințele ți se îndeplinesc și nu mai trebuie să te uiți mereu în urmă, așteptând să îl vezi pe IT la pândă sau pe huligani pregătindu-se de atac.

Din păcate, necazurile au reînceput, iar tu și ceilalți Păguboși ați făcut o promisiune: dacă IT revine în Derry, voi trebuie să-l găsiți și să-l ucideți pentru a rupe blestemul. Copiii cu care ai fugit în pădure, alături de care ai rătăcit în labirintul subteran și ai pășit în „căminul” lui Pennywise, trăiesc în continuare în adulții ce îți susțin acum privirea, curioși, temători și nerăbdători să elimine odată pentru totdeauna creatura ce le-a marcat copilăria.

It_09162016_Day 57_16230.dng

Dacă nu îi recunoști pe ceilalți Păguboși sau nu știi dacă trebuie să ai încredere în ei, câteva informații despre grupul ce îl va înfrunta pe Pennywise în IT: Chapter Two!

Save the date: pe 24 septembrie ne întâlnim în mansarda Cărturești Verona ca să vorbim despre IT la Clubul de lectură Nemira #62!

Michael “Mike” Hanlon (Isaiah Mustafa) este singurul care a rămas în Derry și care își amintește ce s-a întâmplat în 1958. Psihic, a fost cel mai puternic dintre Păguboși, iar devotamentul și curajul său i-a inspirat pe ceilalți. Dacă în IT, capodopera lui Stephen King, Mike este un librar care cercetează trecutul orașului și încearcă să găsească o legătură între toate tragediile petrecute în ultimii zeci de ani, în viziunea regizorului Andy Muschietti avem parte de câteva schimbări. Mike este dependent de droguri și va trebui să plătească un preț foarte mare pentru munca sa.

it

Fiind supraponderal, Benjamin “Ben” Hanscom (Jay Ryan) întotdeauna a fost ridiculizat și batjocorit. „H”-ul „primit” de la Henry Bowers încă este vizibil, însă Ben nu mai este un copil persecutat, rușinat de aspectul său. Pasiunea lui pentru citit și cunoștințele de mecanică l-au ajutat să devină un arhitect de succes. Curajul îi este pus la grea încercare când primește telefonul de la Mile, dar nimic nu îl împiedică să se întoarcă în Derry. Și dacă te întrebai dacă încă este îndrăgostit de Bevelry, răspunsul este DA!

jay-ryan

Niciun Păgubos nu vrea să-l revadă pe IT, dar Stanley “Stan” Uris (Andy Bean) are un motiv în plus: în lupta finală (în film), el a rămas singur cu Pennywise și încă își amintește cât de aproape s-a aflat creatura de el, cum l-a torturat și aproape l-a înghițit. Gândul că va trebui să îl înfrunte din nou îl terorizează și, în ciuda promisiunii făcute în copilărie, este tentat să își renege amintirile și să nu pășească din nou în Derry.

andy-bean-wyatt-oleff

Ți-l amintești pe Edward “Eddie” Kaspbrak (James Ransone), băiatul fragil, manipulat de propria mamă? Acum este un adult ce suferă de tulburare hipocondriacă și deține o firmă (de succes) de limuzine în New York. Nu mai are timp să îi fie șofer lui Al Pacino și soția lui, mult prea asemănătoare cu propria mamă, recurge la aceleași șiretlicuri pentru a-l face să se răzgândească și să îi fie milă de ea. Dar Eddie nu se mai teme să spună ceea ce gândește și acționează așa cum ar fi trebuit (încă) de la început.

eddie-james-ransone

Beverly “Bev” Marsh (Jessica Chastain), singura Păguboasă, a devenit o celebră creatoare de modă. Abuzurile nu au încetat odată cu plecarea ei din Derry; chiar și ca adult, Beverly îndură numeroase relații toxice și se căsătorește cu Tom Rogan, care o lovește frecvent și o consideră un simplu obiect sexual. Bev este o perfecționistă și o tânără foarte talentată, însă nu reușește să își găsească echilibrul sau suficient curaj pentru a-și impune voința asupra celor din jur. Telefonul lui Mike acționează ca un wake up call și îi oferă un motiv suficient de puternic pentru a le arăta tuturor că este o supraviețuitoare și o luptătoare, în niciun caz o victimă.

113

William “Bill” Denbrough (James McAvoy) nu mai este copilul bâlbâit și speriat de întuneric, ci un romancier de succes, hotărât să-l distrugă pe IT și să salveze orașul Derry. Liderul informal al Păguboșilor își riscă viața și familia pentru a-și reuni prietenii, moment în care toate amintirile răsar la suprafață, sentimente vechi și curiozități ce și-au găsit răspuns abia la maturitate. Când aude vocea lui Mike, știe că nu are voie să ezite sau să aibă îndoieli. El este liantul grupului și cel care trebuie să îi curme viața lui Pennywise. I-o datorează lui George.

bill-james-mcavoy

În Los Angeles, Beverly Hills, numele lui este sinonim cu divertismentul și comedia. Richard “Richie” Tozier (Bill Hader) nu și-a pierdut talentul de a-i face pe cei din jurul său să râdă: dacă în copilărie majoritatea îl implorau să nu se mai prostească și să renunțe la „voci”, care mereu îi creau probleme, harul său de a crea personaje noi, credibile și umoristice, doar printr-o schimbare de ton sau alterarea glasului, i-au asigurat o carieră de succes ca DJ. Ironia l-a salvat și l-a ajutat să treacă peste momente dificile, să facă haz de necaz. Nu știm dacă este o armă potrivită pentru lupta împotriva lui IT, dar… cine știe? Orice este posibil în Derry.

211

Sursă poze: EW


stephen-king—orasul-bantuit_c1O MAGNIFICĂ ODISEE A TERORII DE LA MAESTRUL GENULUI HORROR. ROMAN ECRANIZAT DE WARNER BROS ÎN 2017.

Derry, din Maine, este un orășel de provincie înspăimântător de familiar oricui, numai că aici chiar se petrec lucruri cu adevărat înspăimântătoare.

Șapte adolescenți s-au confruntat direct cu aceste lucruri. Iar acum trebuie să se întoarcă și să-și respecte promisiunea făcută cu 28 de ani în urmă: să prindă creatura care vânează din nou copiii orașului. Amintirile lor îngrozitoare despre vara când totul s-a schimbat îi vor ajuta să vâneze la rândul lor monstrul mascat în clovn care ademenește cu baloane, castane coapte și covrigei.

„Lumea copiilor se prelungește într-un imperiu al fricii, căci răul absolut, oroarea fără nume nu poate fi învinsă decât de iubire și prietenie. Un roman care redă o altă dimensiune a spaimei, dar și o poveste magnifică despre prietenie. King a scris o capodoperă.“ – People

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *