Maşina timpului de H.G.Wells – Cartea lunii august la Clubul de lectură Nemira

600p400

Clubul de lectură Nemira este locul în care pasionaţii de lectură se întâlnesc pentru a dezbate cărţile lor preferate, alături de scriitori şi editori deopotrivă! Ediţia lunii iulie a propus cititorilor o discuţie despre cartea 2001: Odiseea spaţială de Arthur C. Clarke, considerată una dintre cele  mai bune cărţi de SF ale tuturor timpurilor.

Clubul de lectură Nemira revine pe 26 august, începând cu ora 19.00, în mansarda librăriei Cărtureşti Verona. De această dată, cartea aleasă de către cititori este Maşina timpului de H.G.Wells, autor recunoscut drept “unul dintre părinţii literaturii SF”, alături de Jules Verne.

Maşina timpului, cea mai cunoscută lucrare a autorului, a fost publicată în anul 1895 şi invită cititorii la o discuţie despre călătoria în timp. Subiectul călătoriei în timp mai fusese abordat înainte, însă Wells a fost primul care a reuşit să îmbine rigurozitatea științei cu imaginația, manipulând o serie de idei și teorii preluate de la profesorul său, Thomas Henry Huxley, profesor de biologie în Londra şi susţinător al teoriilor lui Darwin despre evoluţie.

De ce trebuie citită această carte? Pentru că Wells este cel care a creat termenul de “maşina timpului”, termen utilizat astăzi în numeroase contexte. Pentru că, deşi editorii au motivat că “nu este suficient de interesant pentru cititorul general și nici suficient de aprofundat pentru cititorul științific”, astăzi, volumul lui Wells este un punct de referinţă pentru literatura SF, dar şi pentru ştiinţă. Pentru că cititorii au şansa de a ajunge în anul 802701 alături de Călătorul în timp, într-o lume a eloilor şi a morlocilor, în care mişcarea de rotaţie a Pământului încetineşte, Soarele se micşorează, iar vietăţile îngheaţă. Pentru că, astfel, cititorii vor putea cunoaşte unul dintre primele exemple literare de “Pământ muribund.”

Cei care vor să participe în Clubul de Lectură Nemira se pot înscrie accesând următorul link. Pentru informaţii legate de întâlnirile cititorilor, cărţile puse în discuţie în fiecare lună şi nu numai, pagina de Facebook a Clubului de lectură Nemira stă la dispoziţia tuturor.

Poveştile sunt cu atât mai frumoase, cu cât ai pe cineva cu care să le împărtășești. Clubul de lectură Nemira este locul unde călătoria spre lumea fascinantă a cărţilor bune începe.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *