Menajeria de hârtie a câştigat premiile Nebula, Hugo şi World Fantasy

AnticipatiaMenajeria de hârtie, de Ken Liu,  a câştigat pentru prima oară în istorie atât premiile Nebula, Hugo cât şi World Fantasy!

Citiţi Menajeria de hârtie în Almanahul Anticipaţia 2013!

Menajeria de hârtie spune o poveste emoţionantă, împletind elementele fantasy cu realitatea dură a vieţii unei femei de origine chineză în relaţia cu fiul său. O poveste duce-amăruie ce scoate în evidenţă durerea provocată de încercarea de apartenenţă, privită prin prisma conflictului cultural, ciocnirea inevitabilă între vechi şi nou, totul presărat cu magia reprezentată de origami.

Ken Liu este autor SF american, poet, avocat absolvent al Harvard College și Harvard Law School și programator. Povestirile sale au apărut în revistele F&SF, Asimov’s, Strange Horizons, Lightspeed, Clarkesworld și în câteva antologii, ca The Year’s Best SF. Este și traducător de povestiri SF din chineză în engleză.

A fost răsplătit cu premii prestigioase pentru povestirea „The Paper Menagerie“: Premiul Nebula, 2011, Premiul World Fantasy și Premiul Hugo, 2012. Cu aceeaşi povestire a fost finalist și la premiile Locus în 2012. Pentru povestirea „The Man Who Ended History: A Documentary“ a fost, de asemenea, nominalizat la o serie de premii importante: Hugo, Theodore Sturgeon.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *