Moş Crăciun e sefist şi iubeşte cărţile de la Nemira

Viitorul an 600p400

Nu aduce anul (nou) ce aduce ceasul (dinaintea anului nou; cum ar fi cel de astăzi, 10 decembrie şi cel al zilelor care vor urma). Aşadar, despre ce este vorba? Ei bine, pentru că povestea lui Moş Crăciun implică şi o tentă cosmologică, având în vederea povestea stelei de la răsărit şi a datei de 25 decembrie, dar nu numai, ne-am gândit să extindem acest lucru la întregul cosmos. Ca şi cum Moş Crăciun ar fi personajul unui roman science-fiction care cutreieră galaxii întregi în încercarea de a-i mulţumi pe locuitorii acestora cu cadourile sale.

Am vorbit de cadouri. Atunci Moşul science-fiction, care se apropie de fapt cu paşi repezi, ar face bine să mulţumească şi locuitorii pământului înainte de a ajunge la cei extratereştri. Iată trei idei de cadouri pe care i le sugerăm din oferta săptămânii de pe nemira.ro:

Anticipatia 2015Cu un dosar fabulos Philip K. Dick, proză românească de Aurel Cărășel, Cristian M. Teodorescu, Florin Pîtea, Mircea Opriţă, Dănuţ Ungureanu, proză străină de Rachel Swirsky, Sofia Samatar, Aliette de Bodard şi Robinette Kowal, Almanahul Anticipaţia 2015 este clar unul din produsele editoriale cele mai interesante ce pot fi luate în considerare de Moş Crăciun pentru pământeni şi extratereştri deopotrivă. Adăugaţi la asta editorialul semnat Alexandru Mironov şi banda desenată realizată de Dodo Niţă, iar plăcerea lecturii este garantată.

Robin Hobb misiuneaUn alt titlu demn de atenţia Moşului este Misiunea bufonului, o carte ce continuă aventurile unuia dintre cei mai îndrăgiți eroi din literatura lui Robin Hobb, într-un prim volum din trilogia Omul arămiu, care se anunță cea mai spectaculoasă scriere a autoarei. Iar dacă voi, sau poate chiar Moşul aveţi nevoie de o recomandare în plus, iată ce scrie despre această carte reputata publicaţie Publishers Weekly : „În această continuare greu de lăsat din mână a trilogiei Farseer, Hobb păstrează standardele înalte pe care le știm știm deja din seriile ei fantasy. Cartea aceasta te ține treaz până în zori. “

Ghidul autostopistuluiA treia dar nu cea din urmă recomandare ar putea fi celebrul Ghidul autostopistului galactic, o carte ce îmbină comedia și genul science fiction nu doar într-un mod fericit, ci şi unul care a făcut istorie, impunând această carte ca un etalon al genului. Cât despre protagonist, Arthur Dent hoinărește prin galaxie cu un amic şi intră în tot felul de încurcături absolut memorabile, care fac din Ghidul autostopistului galactic rămâne o lectură obligatorie atât pentru fanii SF, cât și pentru orice pasionat de sitcomurile britanice sau Monty Python.

Iar înainte de a încheia, încă un amănunt foarte important: aceste trei recomandări fac parte dintr-o ofertă de peste 150 de titluri ce au reduceri de până la 45%!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *