Multi-premiatul roman ”Așteptându-l pe Bojangles”, de Olivier Bourdeaut se lansează pe 26 aprilie

Bojangles
Romanul Așteptându-l pe Bojangles, de Olivier Bourdeaut, apărut la editura Nemira în colecția Babel și tradus de Alice Georgescu, se lansează miercuri, 26 aprilie, de la ora 19.00, la Ceainăria Cărturești Verona.

Invitați: Alice Georgescu, Ana Maria Onisei și Bogdan Tănase. Prezintă Dana Ionescu, coordonatoarea colecției Babel.

Cartea de debut a scriitorului francez  a stârnit entuziasmul francezilor și s-a bucurat de un enorm succes de public, fiind considerată una dintre cele mai importante apariții editoriale ale anului și elogiată în numeroase publicații.

A primit Marele Premiu RTL-Lire, Premiul pentru roman France Télévisions, Premiul studenților France Culture-Télérama, Premiul Académie de Bretagne, Premiul Emmanuel-Roblès și Premiul Hugues Rebell.

Mama și tata dansează pe Mister Bojangles, piesa cântată de Nina Simone, sub privirea fascinată a fiului. Iubirea lor e magie și sărbătoare neîntreruptă. În viața lor nu e loc decât pentru plăceri, fantezii și prieteni. Vârtejul de poezie și himere este mai ales opera mamei. Și totuși, într-o zi mama merge prea departe. Iar tatăl și fiul fac totul pentru a evita inevitabilul. Iubirea nebună n-a fost niciodată mai nebună…

„Olivier Bourdeaut intră în literatură cu o poveste simplă, frumoasă, nebună și tristă. Literatura lui navighează între Spuma zilelor de Boris Vian și romanul despre maturizare à la Salinger.“ Le Figaro

„Un mic roman rocambolesc, melancolic și fermecător.” Voici

Olivier Bourdeaut s-a născut în 1980 la Nantes. După ce a fost agent imobiliar în orașul natal câțiva ani, a rămas fără slujbă și a hotărât să-și dedice tot timpul literaturii. Primul său roman a fost refuzat de toate editurile și nu s-a publicat. În 2016 a debutat cu Așteptându-l pe Bojangles, roman pe care l-a scris în Spania, în timpul unei vizite de câteva săptămâni la părinții săi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *