O Stradă de C’arte!

Sursa: edith21.info

“Strada de C’arte” este un eveniment cultural ce se va desfășura între 17 și 24 septembrie pe străzile C.A. Rosetti, Boteanu şi Golescu din București și le va transforma într-o zonă pietonală animată de literatură, de teatru, muzică, pictură, film şi internet gratuit!

Acest festival cultural organizat de Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” va începe sâmbăta aceasta la ora 17:00, urmând ca timp de o săptămână să participe şi 14 edituri, printre care și Editura Nemira. Câțiva kilometri de stradă vor fi populați cu standuri de carte cu un design aparte, create special pentru acest eveniment, cu expoziții de arhitectură, lounge-uri de exterior, ateliere de creație pentru copii, iluminări stradale, mobilier urban de excepție și hot spots pe toate străzile festivalului.

Pentru toţi cei care îşi doresc să experimenteze un eveniment cultural “altfel”, Biblioteca Centrală Universitară propune o abordare proaspătă a ideii de târg de carte, sub titulatura “legalizăm traficul de cultură”. Vizitatorii vor regăsi titluri de carte românească şi străină şi vor afla care sunt cele mai semnificative lansări de carte ale sezonului. De asemenea, vor putea participa la seminarii de arhitectură, unde vor cunoaşte unele dintre cele mai tinere şi mai apreciate birouri de arhitectură din România.

Dacă îți dorești să petreci timpul în cadrul Bibliotecii Centrale Universitare, fie alegi să iei parte la tururile ghidate care încep la orele 20:00, vizitând zone ale clădirii de mare valoare arhitecturală, restaurate şi extinse, fie mergi la o piesă de teatru! Aula Bibliotecii va găzdui spectacole de teatru, precum “Novecento” cu Claudiu Bleonţ şi one man show-ul “L-V: 8 – 16”, regia Ioana Păun, dar ne vom putea bucura și de un recital susţinut de Maria Răducanu şi de filme selectate de Transilvania Film, printre care “Ursul” de Dan Chişu, “Călătoria lui Gruber” de Radu Gabrea şi “Caravana cinematografică” de Titus Muntean.

O altă veste bună din partea organizatorilor este că pe străzile “de C’arte” ne așteaptă o adevărată flotă de biciclete!

Mireille Radoi, Conf. univ. dr. și Director General al Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” declară pe site-ul evenimentului: “Prin Strada de C’Arte, Biblioteca Centrală Universitara “Carol I” devine un pol viu de cultura. Sper ca in fiecare an, timp de o saptamana, locuitorii si oaspetii Bucurestiului sa-si redescopere spiritul si identitatea participand la aceasta intalnire cu artele, aduse aproape de oameni intr-o maniera creativa si interactiva, unica în Romania. Dorinta de a ne bucura impreuna si de a celebra frumosul ne-au animat in aceasta initiativa fara precedent!”

Așadar, dacă nu aveți planuri pentru acest weekend cel puțin, ne vedem pe Strada de C’arte a Bucureștiului, bucurându-ne de asemenea inițiative frumoase!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *