Navigând prin mintea lui Bill Hodges: o explorare a trilogiei și o veste bună pentru fanii lui Stephen King

de Patricia Filip

Hai să pătrunzi în lumea palpitantă a lui Bill Hodges, detectivul pensionat care urmărește neabătut dreptatea! Trilogia Bill Hodges a lui Stephen King, compusă din Mr. Mercedes, Ce-am găsit al meu să fie și Mort la datorie, te poartă într-o călătorie plină de răsturnări de situație, ce abundă în crime, mistere și profunzimea psihicului uman. Seria, cunoscută pentru narațiunea sa captivantă și personajele cu dimensiuni multiple, va avea ultimele două volume publicate în ianuarie 2024, în imprintul Armada, bucurându-se de traducerea Ruxandrei Toma. În acest articol, te invităm să deslușim povestea captivantă a lui Bill Hodges și câteva noutăți legate de apariția de anul viitor a noului volum de povestiri semnate de King, You Like It Darker.

Demascarea nebuniei

Mr. Mercedes, prima parte a trilogiei Bill Hodges, te aruncă într-un puzzle cu miză mare, un fel de joc de-a șoarecele și pisica. Romanul îți face cunoștință cu detectivul pensionat Bill Hodges, bântuit de un caz nerezolvat care reapare brusc, și cu provocările amenințătoare ale unui criminal. Povestea se desfășoară cu o tensiune necruțătoare, marca Stephen King, în timp ce Hodges aleargă contra cronometru pentru a zădărnici un complot diabolic. Ți se prezintă cu măiestrie atât psihologia investigatorului, cât și a celui urmărit, astfel creându-se un crime thriller care transcende cărțile polițiste tradiționale. Mr. Mercedes servește drept mărturie a capacității lui King de a crea o poveste care te ține cu sufletul la gură de la prima pagină și o călătorie tulburătoare în mintea detectivului și a antagonistului.

Obsesie literară

Ce-am găsit al meu să fie, cel de-al doilea volum din trilogia Bill Hodges, te transpune într-o narațiune captivantă prin lumea literară și prin colțurile întunecate ale obsesiei. Povestea se concentrează în jurul descoperirii unei comori literare, formată din caiete aparținând unui autor singuratic și emblematic. Pe măsură ce se desfășoară acțiunea cărții, linia dintre admirația fanatică și intențiile criminale se estompează, pregătind terenul pentru suspans și emoții la cote maxime. Stephen King explorează cu îndemânare teme legate de puterea literaturii și limitele pe care unii sunt dispuși să le depășească pentru a revendica ceea ce cred că le aparține de drept. Cu intriga sa complicată și personajele bine conturate (Holly e un personaj secundar în această trilogie), Ce-am găsit al meu să fie îmbină elementele genului polițist cu o explorare profundă a psihicului uman.

Final captivant

În Mort la datorie, concluzia trilogiei Bill Hodges, granița dintre lumea supranaturală și cea criminală se unesc într-un punct culminant palpitant. În timp ce detectivul pensionat Bill Hodges se confruntă cu cel mai puternic și formidabil adversar al său, narațiunea ia o întorsătură înfiorătoare odată cu introducerea unei forțe misterioase, care sfidează limitele realității. Stephen King nu se sfiește să aleagă metode neașteptate prin care atinge apogeul încordării în acest ultim volum, îmbinând tensiunea psihologică care definește seria cu o notă de supranatural. Astfel, se creează un final care-ți provoacă fiori pe șira spinării. Mort la datorie nu numai că servește drept dovadă a capacității lui King de a scrie diverse genuri literare fără probleme, ci și consolidează trilogia ca o explorare îndrăzneață a crimei, a obsesiei și a forței spiritului uman.

You Like It Darker

Și acum, e timpul pentru o veste bună: Stephen King lansează, pe 21 mai 2024, o nouă colecție de douăsprezece povestiri scurte, intitulată You Like It Darker. Această carte va fi publicată concomitent cu lansarea internațională în imprintul Armada, căci ne dorim ca cititorii noștri să se bucure cât mai repede de noua proză scurtă semnată de maestrul genului horror.

King a fost, timp de jumătate de secol, un scriitor prolific, iar aceste povestiri – despre soartă, mortalitate, noroc și teroarea-i bine-cunoscută – sunt la fel de bogate și captivante ca și romanele sale, abordând teme dificile și fiind un adevărat page-turner. Printre cele douăsprezece povestiri se află și Rattlesnakes, o continuare a cărții Cujo, în care un văduv îndurerat călătorește în Florida pentru o mică vacanță și primește în schimb o moștenire neașteptată. Trilogia Bill Hodges, cu intrigile sale complicate și personajele de neuitat precum Holly, este printre cele mai bune cărți crime thriller publicate în ultimii ani. În ianuarie 2024 vom publica în Armada ultimele două volume ale trilogiei, Ce-am găsit al meu să fie și Mort la datorie, iar în mai, concomitent cu lansarea internațională, noua colecție de povestiri scurte scrisă de Stephen King va putea fi găsită tot în imprintul Armada. „You like it darker? Fine, so do I”, scrie autorul în postfața noii cărți și nici că puteam să fim mai încântați.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *