Noul roman al lui Stephen King, „Holly”, în România odată cu lansarea internațională

Holly”, cel mai recent roman al maestrului literaturii horror, a apărut astăzi în librăriile din România, concomitent cu lansarea internațională. Evenimentul dă startul celebrării celor 5 ani pe care îi împlinește Armada, imprintul dedicat literaturii SF, fantasy și thriller al Grupului editorial Nemira.

Adversari ascunși sub măști impenetrabile. Un oraș marcat de dispariții suspecte. Holly, acum pe cont propriu!

Stephen King continuă seria capodoperelor literare cu acest nou roman, care va fi cu siguranță pe placul tuturor celor care au apreciat faimosele sale povești din Închisoarea îngerilor, The Shining, Culoarul morții sau It.  Holly trebuia inițial să fie un simplu personaj secundar în Mr.Mercedes, care a crescut în fața cititorilor, și-a depășit timiditatea pentru a deveni un detectiv de carieră în Străinul, iar astăzi ajunge în prim-planul operei Regelui. Într-o intrigă care îmbină aluzii politico-sociologice cu trauma pandemiei de Covid, Holly se desăvârșește ca personaj într-o luptă de 1 la 1 cu Răul. Stephen King declara despre ea:

Nu am fost în stare să renunț la Holly Gibney. Ea trebuia să fie doar un personaj secundar în Mr Mercedes, dar, pur și simplu, a reușit să-mi fure inima și să acapareze toată lumina reflectoarelor.

Stephen King

Celor care îl iubesc pe King pentru romane precum Misery, unde teroarea ocolește caracterul supranatural, Holly le va potoli foamea. Scriitorul american ne arată din nou chipul exclusiv uman al răului absolut, ascuns uneori sub masca bunăvoinței, obișnuitului sau chiar a excelenței.

Marian Coman, redactorul-șef al imprintului Armada.

Armada, imprintul dedicat genurilor SF, fantasy și thriller este unul dintre motoarele principale ale fabricii de vise Nemira. Serii ca Dune, Urzeala tronurilor, Witcher, Outlander și autori precum Stephen King, Robin Hobb sau John Scalzi fac din Armada emblema editurii Nemira. De 5 ani, manifestul acestui imprint își cheamă cititorii la aventură: 

Recrutăm vânători și devoratori de vise! Amazoane și exploratori alături de care să călătorim până la capătul universului! Luptători plini de curaj și femei neînfricate care pot să înfrunte vrăjitori malefici, orci însetați de sânge și dragoni neîmblânziți. Minți sclipitoare, dornice să dezlege misterele unor crime terifiante. Cititori și cititoare neobosite, cărora să le aducem cele mai fascinante romane science-fiction, fantasy și thriller.

Întreaga toamnă va sta sub semnul acestei aniversări, ceea ce înseamnă că echipa Nemira a pregătit o mulțime de surprize iubitorilor cărților din imprintul Armada: noutăți care mai de care, cărți cu autograf de la staruri internaționale, interviuri în exclusivitate cu autorii colecției, premiere și multe altele.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *