Nemira îl aniversează pe Julian Barnes

Nemira îşi invită cititorii la sărbătorirea lui Julian Barnes, care pe 19 ianuarie împlineşte 67 de ani. „A sărbători” are aici sensul lui „a citi”. În acest weekend, Nemira le oferă în dar tuturor pasionaţilor de Julian Barnes 50% reducere pentru orice carte din seria Julian Barnes disponibilă pe Nemira.ro.

Julian Barnes este un prestigios scriitor britanic, recunoscut ca fiind un reprezentant de vârf al postmodernismului, a cărui operă cuprinde peste cincisprezece volume de proză, povestiri scurte și eseuri. Născut în Anglia, în 1946, după ce a studiat la Magdalen College, Oxford şi a urmat o bogată carieră publicistică, s-a stabilizat în Londra şi de câţiva ani se dedică exclusiv scrisului. Prin activitatea sa literară de excepţie, a devenit deţinătorul Premiului European pentru Literatura 2012, acordat de Fundaţia Olandeza pentru Literatură, al Premiul Booker 2011 pentru romanul „Sentimentul unui sfârsit” şi a multor alte premii şi distincţii, care i-au fost acordate din 1981 până în prezent. Iată o scurtă trecere în revistă a premiilor şi distincţiilor care atestă o dată în plus notorietatea deja câştigată prin succesul la public al cărţilor sale:

Somerset Maugham Award pentru „Metroland” (1981), Geoffrey Faber Memorial Prize (1985), Prix Médicis pentru „Papagalul lui Flaubert” (1986), E.M. Forster Award (decernat de American Academy and Institute of Arts and Letters, 1986), Gutenberg Prize (1987), Grinzane Cavour Prize (1988), Prix Fémina (Trois, 1992). A fost de trei ori finalist pentru Booker Prize: în 1984 pentru „Papagalul lui Flaubert”, în 1998 pentru „Anglia, Anglia” şi în 2005 pentru „Arthur & George”. Statul francez i-a acordat în 1988 titlul de Chevalier des Arts et des Lettres, în 1995, Officier de l’Ordre des Arts et des Lettres, iar în 2004 a primit titlul de Commandeur de l’Ordre des Arts et des Lettres. În Franţa este singurul scriitor deţinător atât al premiului Prix Médicis, cât şi al Prix Fémina. De asemenea, în 1993 a primit Shakespeare Prize, acordat de fundaţia FVS, iar în 2004 a primit Premiul Statului Austriac pentru Literatură Europeană.

Editura Nemira a publicat mare parte din opera lui Julian Barnes, fiecare apariţie fiind foarte bine primită de către cititorii români, drept urmare, în 2013 Nemira pregăteşte publicarea unei noi cărţi: „Through the Window”, un volum de şaptesprezece eseuri şi o scurtă povestire, din care aflăm cum „romanele ne pun în faţă cele mai mari adevăruri ale vieţii: ce este viaţa, cum o trăim, de ce trăim, cum ne bucurăm de ea şi cum o valorificăm şi, în definitiv, cum o pierdem.” (Julian Barnes)

Promoţia este valabilă până la data de 21 ianuarie 2013, nu se cumulează cu alte promoţii sau gratuităţi și se aplică doar cărților publicate în print de editura Nemira.

Află mai multe informaţii despre Julian Barnes pe julianbarnes.ro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *