Nemira recomandă evenimentul “Mituri Astrale: Câte-n Lună şi-n stele…”

Celestial-Planisphere-336x250

Fundaţia Calea Victoriei ne propune un nou eveniment în domeniul misticii şi al religiei, “Mituri Astrale: Câte-n Lună şi-n stele…”, vineri, 21 iunie, ora 18.30. Nemira îl recomandă şi vă invită să intraţi deja în acest Univers citind prezentarea lui Mario Barangea, lectorul acestei întâlniri.

Şi dacă tot suntem aici, vă propunem şi cărţile Mistica,  imprint al editurii Nemira, pentru a vă îmbogăţi cunoaşterea dincolo de limitele ei raţionale, pentru o mai bună percepţie a universului în care trăim, dar şi a propriei noastre fiinţe.

“Se spune că la Sânziene se deschide cerul ca să se poată vedea minunata lume de dincolo de el. În ajunul acestei sărbători vă propun o călătorie în cer. Prin intermediul povestilor căci altfel nu pot. De ce şi cum şi de când este cerul populat cu animale, plante, alegorii si metafore, poveşti despre zodii, planete, constelatii şi astre. Simbolismul şi etimologia, arhetipurile astrale şi mitologia cerului de noapte – acestea sînt temele despre care voi vorbi.

Constelatiile au un înteles, alcătuirea lor a fost un proces de codificare a unor legende si mituri străvechi care vorbeau despre destinul omului în lume, în directă si neabătută legătură cu cosmosul. Nu e niciodată prea târziu să redescoperim povestile despre noi însine care sînt ascunse în stele.

Poate că asta înseamnă ”deschiderea cerului”: desfacerea unei întelepciuni ancestrale ascunse în cerul înstelat, ai cărei autori sîntem. Desfăşurarea şi povestirea ei nu se face oricum şi oricând ci numai la zile şi ceasuri însemnate. De ce vorbim despre zodii, care e semnificaţia echinoxurilor si solstiţiilor, ce sînt ”miturile astrale”. Acestea şi multe altele. ”

Mario Barangea

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *