Nemira și Nemi la Gaudeamus 2022 – vă invităm la momente speciale #decitit

Editura Nemira vă invită la o nouă ediție a Târgului de Carte Gaudeamus, în perioada 7 – 11 decembrie, la Romexpo, pavilionul B2.

La standul editurii Nemira vă așteaptă noutăți editoriale proaspăt ieșite din tipar, seriile cele mai populare și autorii cei mai îndrăgiți, alături de surprize legate de momentele voastre #decitit și #plăcerealecturii. V-am pregătit titluri ideale pentru cadourile de Crăciun, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. De asemenea, la standul nostru vă veți întâlni cu romane premiate și cărți în curs de ecranizare, precum și cu primul imprint de manga în limba română – NEZUMI by Nemira.

Imprintul Orion de nonficțiune vine cu o apariție cu totul specială: „Regina” de Matthew Dennison, o biografie a Maiestății Sale Regina Elisabeta a II-a care oferă o imagine de ansamblu asupra unei domnii întinse pe șapte decenii. O carte-bijuterie despre un personaj iconic care a avut un impact uriaș asupra istoriei, care cuprinde fotografii cu momente-cheie din viața Majestății Sale.

Pentru pasionații de istorie și de muzică, Michael Spitzer a scris o carte fascinantă care explorează relația complexă dintre muzică și specia umană: „Omul muzical. O istorie a vieții pe Pământ.” Recurgând la informații din numeroase discipline, muzicologul de renume internațional construiește o istorie universală a muzicii, analizând rolul acesteia în viața noastră de zi cu zi, în istoria lumii, precum și de-a lungul evoluției, de la insecte la maimuțe, de la oameni la inteligența artificială.

Un cadou excelent de Crăciun este cartea „Tu ești muntele. Cum să transformi autosabotarea în autocontrol” de Brianna Weist, o frumoasă călătorie interioară. Observațiile despre autosabotare, inteligență emoțională și transformare profundă sunt de neprețuit pentru a ne descoperi și depăși traumele. Cărțile autoarei au devenit bestsellere internaționale și au fost traduse în peste 20 de limbi.

Colecția Yorick vă aduce un memoir autentic, scris cu un curaj uimitor de Matthew Perry: „Friends, iubiri și marele lucru teribil”. Îndrăgitul star din Friends ne conduce în culisele acestui serial de succes și povestește despre lupta cu dependența în stilul său inconfundabil, amuzant și ingenuu, prin acest volum plin de speranță. Romanul a urcat pe locul 1 în topul Amazon, la doar o zi după lansarea oficială și continuă să fie în fruntea clasamentelor internaționale, demonstrând puterea incredibilă a poveștilor de viață împărtășite cu vulnerabilitate și deschidere.

În aceeași colecție puteți descoperi în premieră cartea „Un om sub semnul întrebărilor” de Eugène Ionesco, tradusă pentru prima dată în limba română. Cu o sinceritate tulburătoare, Ionesco ne invită în intimitatea angoasei care l-a însoțit mereu, surprinzând totodată, prin forța inocenței, uimirea și emoția eternului copil.

În colecția Damen Tango se află romanul perfect pentru vacanța de iarnă, „Scrisoarea de Crăciun” de Emily Stone, o poveste de dragoste tulburătoare, o pledoarie pentru viață și iubire.

În aceeași colecție, vă puteți bucura de un roman premiat, care a cucerit topurile internaționale: „Lecții de chimie” de Bonnie Garmus. Cartea se află pe locul 1 în topul bestsellerelor The New York Times & Sunday Times, a fost nominalizată pentru Waterstones debut fiction prize și este în curs de ecranizare ca serial, cu Brie Larson în rolul principal. Un roman cu un personaj memoriabil, chimista Elizabeth Zoth, scris cu umor, profunzime, strălucire și exuberanță.

Din imprintul Armada vă puteți delecta cu „Înălțarea dragonului. O istorie ilustrată a Dinastiei Targaryen” de Elio M. García Jr., George R.R. Martin, Linda Antonsson, un volum impresionant de colecție. Această fastuoasă cronică vizuală, care cuprinde peste 150 de imagini color, este o fascinantă prezentare a Casei Targaryen, familia care joacă rolul central în Casa Dragonului, prequelul serialului HBO Urzeala tronurilor.

Jason Rekulak a scris un thriller de o pură perfecțiune paranormală – „Imagini ascunse”, apreciat și recomandat de Stephen King. Romanul este construit ca un dialog între text și desen, în urma căruia suspansul capătă o dimensiune nouă, ieșind din limitările cuvântului scris. 

Și, dacă tot am amintit de maestrul thrillerelor și al literaturii horror, este o ocazia bună să vă întregiți colecția Stephen King cu două apariții noi: „Un basm” și „Cujo”.  „Un basm” sondează cel mai adânc puț al imaginației sale, având în prim-plan povestea unui adolescent care moștenește cheia către o lume paralelă, în care binele și răul poartă o luptă acerbă. Romanul „Cujo”, bestseller New York Times, este considerat o capodoperă a literaturii horror, avându-l ca erou central pe un Saint-Bernard de aproape nouăzeci de kilograme.

Colecția Babel vă aduce un roman seducător, despre dragoste, lăcomie și ambiție în jungla newyorkeză, de la autoarea bestsellerului „Pachinko” Min Jin Lee a scris un roman hipnotic care explorezează într-un mod autentic viața de imigrant: „Povestea lui Casey Han”.

Colecția n’autorv-a pregătit o carte-eveniment, care pune reflectorul pe celălalt Eminescu, reușind să-l umanizeze așa cum niciun text nu a făcut-o până acum: „Solomonarul” de Florin Chirculescu.  De o complexitate narativă năucitoare, romanul prezintă două planuri, unul din secolul al XIX-lea, celălalt din prezentul secolului al XXI-lea, se împletesc în niște circumstanțe extraordinare.

Pentru cei mici, editura Nemi a pregătit „Dar motan greșește”, de Cristina Andone, cu ilustrații de Emi Balint, un nou volum din mult-îndrăgita serie „Dar motan”. Copiii vor intra în spiritul Crăciunului, vor învăța  despre greșeli, dar și despre prietenie, familie și despre cum poți repara lucrurile, dacă îți dorești asta cu adevărat.

Am pregătit pachete-cadou care cuprind cărți magice de Crăciun cu ilustrații superbe pentru toate vârstele. De asemenea, dacă sunteți în căutare de surprize pentru cei dragi, aveți pachete de colecție marca Stephen King, povești de viață & memoirs, precum și titlurile scrise de Matt Haig, ideale pentru această perioadă.

La standul nostru veți putea face cunoștință cu NEZUMI by Nemira, primul imprint de manga în limba română. Cele 2 serii manga publicate sunt traduse din limba japoneză: „Mireasa Străvechiului Mag”, de Yamazaki Koré, considerată una dintre cele mai bune manga din ultimii ani și „Regatele Ruinei”, de Yoruhashi – o serie captivantă despre bătălia epică între știință și magie. 

Vă așteptăm cu drag să ne bucurăm împreună de #plăcerealecturii!    

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *