Noi apariţii Rodica Ojog-Braşoveanu

Colecţia de lux Opere alese. Rodica Ojog-Braşoveanu se va îmbogăţi cu încă două titluri! În cursul lunii martie, editura Nemira va publica în format hardcover romanele Enigmă la mansardă şi Logofătul de taină.

Până acum, în colecţia Opere alese. Rodica-Ojog Braşoveanu au apărut Omul de la capătul firului, Stilet cu şampanie, Apel din necunoscut, Bună seara, Melania, Cianură pentru un surâs, Agentul secret al lui Altin-Bey, Al cincilea as, Moartea semneaza indescifrabil şi O toaletă a la Liz Taylor.

Rodica Ojog-Braşoveanu s-a născut la Bucureşti, pe 28 august 1939. A început cursurile la Facultatea de Drept din Bucureşti, dar a fost exmatriculată după numai un an, din motive politice. A reluat studiile peste un an, de data aceasta la Iaşi, apoi, la fel ca tatăl său, a început să profeseze avocatura.

Ca scriitoare, a debutat cu un scenariu pentru televiziune, iar primul său roman (Moartea semnează indescifrabil) a fost publicat în 1971. Dat fiind succesul pe care l-a avut acesta, a decis să renunţe la profesia de avocatură şi să se dedice în totalitate scrisului.

A fost căsătorită cu actorul Cosma Braşoveanu, căruia putem să îi mulţumim pentru zecile de romane pe care le putem citi astăzi, având în vedere că el este cel care a încurajat-o să îl scrie pe primul. A încetat din viaţă pe 2 septembrie 2002.

Considerată marea doamnă a literaturii poliţiste româneşti sau Agatha Christie a României, a publicat peste 30 de romane, în majoritate poliţiste, dar şi câteva istorice şi unul science fiction.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *