Noutăţi BookFest 2010 (6): Dan Simmons – Olimp

Dan Simmons – Olimp

al doilea volum din saga Ilion-Olimp

traducere de Mihai-Dan Pavelescu

colecţia Nautilus

107 x 178, 1312 pp.

„Continuând din momentul de suspans în care terminase Ilion, Simmons nu dezamăgeşte. Olimp nu este doar un excelent roman hard science-fiction şi space opera, ci o carte cu ritm rapid, pe rând şocantă, terifiantă şi adesea plină de momente ilare create cu abilitate, pe măsură ce nefericitele sale creaţii umane se luptă cu înseşi forţele istoriei literare.”

Amazon.com

„Inspirându-se din Iliada lui Homer, Furtuna lui Shakespeare şi creaţiile mai multor poeţi din secolul al XIX-lea, Simmons izbuteşte un alt triumf în această continuare măreaţă a idolatrizatului Ilion. Romanul abundă atât în senzaţia de uimire faţă de miracolul tehnologic, cât şi în aluziile literare, dar Simmons deţine controlul complet al firelor narative care converg către un final apoteotic.”

Publishers Weekly

Ilion v-a lăsat întrebându-vă dacă Dan Simmons va reuşi să dezvolte saga aceea colosală de război inter-temporal şi hybris post-uman dintr-un viitor îndepărtat, sporindu-i dimensiunile, stranietatea şi spectaculozitatea? Olimp este răspunsul. Ca o dovadă a capacităţii SF-ului de a le îngădui autorilor să gândească la o scară grandioasă, într-un fel care n-a mai fost întâlnit în literatură de la… să recunoaştem, Homer!, este greu de imaginat o propunere mai interesantă decât Olimp.”

Asimov’s Science Fiction Magazine

„Una dintre căile prin care trecutul ne informează prezentul o reprezintă naraţiunile mitice transmise din generaţie în generaţie. Umanitatea evoluează, dar la fel se întâmplă şi cu miturile, iar Olimp este un exemplu excelent. Prin reluarea şi recontextualizarea operelor lui Homer şi Shakespeare, Simmons este foarte conştient de faptul că generaţiile viitoare pot asista la revizuirile epopeilor din epoca noastră.”

Interzone

„Un maelstrom gigantic de personaje din istorie, mitologie şi literatură, de făpturi dotate cu puteri vaste care se războiesc atât unele cu altele, cât şi cu muritorii, într-un conflict care ameninţă să distrugă sistemul solar.”

Booklist

Ilion şi Olimp desăvârşeşc reputaţia lui Dan Simmons de maestru modern al SF-ului.”

San Francisco Chronicle

14 Commentarii

  1. Patrascu Ioan 27/05/2010 Reply
  2. Mihnea 27/05/2010 Reply
  3. Xander 31/05/2010 Reply
  4. Sorin Manica 31/05/2010 Reply
  5. bonzo 05/07/2010 Reply
  6. Vlad Puescu 07/07/2010 Reply
  7. Daniel 07/07/2010 Reply
  8. Jen 07/07/2010 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *