Noutăți #decitit

Vara e aproape pe trecute (dacă știe cineva când s-a și dus, să ne dea un mesaj în privat!), așa că începem toamna editorială cu noutăți, continuări de serii și reeditări ale unor cărți mult îndrăgite!

Pentru noi august a însemnat pregătirea unor campanii faine de toamnă (stay tuned), a noutăților pentru anul acesta și multe, multe idei noi de pus în practică.

Iată și ce noutăți am publicat în ultima lună de vară.

Mobilul, de Stephen King

Pe 1 octombrie, Dumnezeu este în Ceruri, cele mai multe zboruri cu avionul au decolat la timp, iar artistul plastic Clayton Riddell se află la Boston pentru a semna un contract fabulos.

Însă toate astea se schimbă brusc, odată cu fenomenul devastator care va fi cunoscut drept Semnalul. Un mesaj subliminal pe care-l aud toți cei care vorbesc la un moment dat la mobil. Trădată de tehnologie, lumea cade într-un Ev Mediu întunecat, dominat de haos, carnagiu și o hoardă de oameni reduși la instinctele primare.

Un coșmar din care Clay și alți doi supraviețuitori încearcă să găsească o scăpare, pornind către orașul său natal din statul Maine.

În teribila călătorie spre nord, li se arată câteva semne: acolo îi așteaptă fie un paradis, fie o capcană mortală.

O privire tehnofobă, convingătoare, asupra sfârșitului civilizației, cu observații sociologice care te pun în gardă.

Publishers Weekly

JFK. 22.11.63, de Stephen King

Dallas, 22 noiembrie 1963. Se aud trei focuri de armă. Președintele John F. Kennedy e mort.

Viața poate lua turnúri cu totul neprevăzute, uneori. Asta se întâmplă cu Jake Epping, profesor de engleză la un liceu dintr-un orășel din Maine, când află că magazia din restaurantul prietenului său Al este o „vizuină de iepure“ care duce în 1958.

Iar când istoria te strigă pe nume, nu ai cum să nu răspunzi: „Prezent!“

Jake se întoarce în timp ca să prevină asasinarea lui J.F.K. – unul dintre cele mai traumatizante momente din întreaga istorie a Statelor Unite. Iar cheia întregii misiuni este singuraticul Lee Harvey Oswald.

Se simte măiestria a patruzeci de ani de scris și meditație asupra istoriei unei națiuni. Încercarea de a înțelege trecutul e un pas înainte pentru cel mai bun povestitor din literatura americană modernă.

The Guardian

Salem’s Lot, de Stephen King

Ben Mears se întoarce în Jerusalem’s Lot ca să afle mai multe despre istoria Casei lui Marsten, un conac vechi ce bântuie numeroase legende locale. Ben se află, totodată, în căutarea unui antidot pentru propriii demoni – și a inspirației pentru o nouă carte.

Dar, când doi băieți intră în pădure și doar unul se întoarce viu, Ben își dă seama că în acest orășel există forțe malefice mai puternice decât își imaginase el.

Numai el și o mână de aliați pot încerca să oprească întunericul ce se lasă peste micul lor oraș natal.

King știe perfect cum funcționează teroarea în spații mici și izolate de lume, poate cel mai bine de la Edgar Allan Poe încoace.

 Entertainment Weekly

Copilul de nisip, de Tahar Ben Jelloun

DE LA CÂȘTIGĂTORUL PREMIULUI GONCOURT ȘI AUTORUL BESTSELLERULUI CĂSĂTORIE DE PLĂCERE

Inspirat din fapte reale, acest roman povestește viața lui Ahmed – cea de-a opta fiică a unui cuplu islamic fără moștenitori băieți, crescută ca bărbat, cu drepturile și privilegiile de rigoare.

Într-o piață din Marocul anilor ’50, un povestitor le spune celor adunați în jurul lui o istorie bogată, stranie și fermecătoare, despre amputarea identității unei femei și puterea obiceiurilor și a legii islamice.

Zahra Ahmed/Mohammed Ahmed e crescută ca băiat pentru a putea duce mai departe imperiul familiei. Dar, pe măsură ce se maturizează, dorința de a avea la rândul ei copii marchează începutul evoluției sexuale și al dorinței de explorare, în concordanță cu adevărata ei identitate.

Copilul de nisip este o carte vizionară despre putere, colonialism și identitate de gen în Africa de Nord.

Outlander, de Diana Gabaldon

Acum o nouă ediție, în Armada!

Pentru fanii OUTLANDER, primele 3 părți ale seriei, împărțite în 4 volume, sunt acum disponibile într-un pachet de colecție + afiș original.

Primele volume sunt:

Călătoarea

Talismanul 

Cercul de piatră vol. 1 

Cercul de piatră vol. 2

Viața ca o țeapă, de Alan H. Cohen

NOROCUL ȚI-L FACI SINGUR!

Viața ți-a tras țeapă dacă…

  • Îi consideri pe ceilalți mai importanți decât pe tine.
  • Viața ta socială nu are legătură cu cea interioară.
  • Spui DA când vrei să spui NU.
  • Încerci să-i schimbi pe cei din jur.
  • Ai uitat să te bucuri de călătorie.

Când viața îți trage țeapă, e momentul să te trezești din inerție.

Alan H. Cohen îți arată, în zece capitole, cum să nu mai irosești timpul și energia pe oameni și lucruri care nu-ți fac bine și cum să ajungi să faci exact ce-ți place.

Plin de umor, cu exemple perfecte și un stil direct care te prinde de la primul rând, Viața ca o țeapă nu e doar un ghid folositor pentru a-ți dezvolta puterea și creativitatea, ci și un ajutor pentru a remedia ce nu funcționează în viața ta.

Iubirea ca o țeapă, de Alan H. Cohen

Nu trebuie să fii norocos, trebuie să fii deștept.

Crezi că ai ghinion în dragoste?

Ți se pare că cineva îți joacă o festă iar și iar?

Încurci „speranța la prima vedere“ cu „dragostea la prima vedere“?

Ai impresia că relația perfectă e doar un mit?

Alan H. Cohen îți dezvăluie cu mult umor unde și de ce dai greș în amor și vine cu o serie de sfaturi practice ca să afli cum să găsești persoana potrivită, spulberând multe prejudecăți legate de dragoste și de relații.

Uneori chiar poți învăța din experiențele altora. Alan H. Cohen îți pune la dispoziție exemple detaliate și sinteze eficiente cu ajutorul cărora să identifici ce poți schimba în viața ta amoroasă, începând chiar de mâine.

Omul de la capătul firului, de Rodica Ojog-Brașoveanu

AL DOILEA ROMAN DIN SERIA MINERVA TUTOVAN

Minerva Tutovan, dușman de temut al răufăcătorilor, unul dintre cele mai reușite personaje ale Rodicăi Ojog-Brașoveanu, reintră în acțiune!

O rețea de falsificatori de diplome de inginer nu pare o afacere foarte periculoasă – până când trei persoane care apelează la aceste servicii sunt ucise în chip misterios.

Creierul întregii operațiuni dirijează totul prin telefon și pare să fie mereu cu un pas înaintea Minervei Tutovan.

O pasionantă poveste despre spionaj și contraspionaj, plasată în Bucureștiul anilor ’70.

Plan diabolic, de Rodica Ojog-Brașoveanu

AL TREILEA ROMAN DIN SERIA MINERVA TUTOVAN

La bordul unui avion se află un preot, un caricaturist, un scriitor, un economist și alte personaje. Ceea ce poate părea începutul unui banc savuros devine repede începutul unui film horror, atunci când niște oameni sunt uciși în timpul zborului, după „un plan diabolic.“

Cine este autorul dublei crime?

Cum și de ce s-a petrecut ea?

Ce ascund personajele de la bord?

Rodica Ojog-Brașoveanu propune un final care te lasă fără glas, unul imposibil de bănuit, ca în orice roman polițist care se respectă.

Ori laie, ori bălaie există doar la coafor. În viață, lucrurile sunt policrome…

Rodica Ojog-Brașoveanu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *