Noutăți editoriale în toamna-iarna 2021

Așa cum v-am obișnuit, dăm cortina la o parte și vă arătăm, în exclusivitate, câteva dintre noutățile editoriale pe care le pregătim cu drag și spor în următoarele luni, până la finalul anului 2021.

Așa că deschideți un wishlist mental și citiți mai departe:

În noiembrie ne pregătim de al doilea sezon al serialului Netflix – Witcher cum altfel decât cu a opta carte din serie, Anotimpul furtunilor, de Andrzej Sapokowski. Romanul continuă aventura incredibilă a lui Geralt alături de Ciri, Yennefer și ceilalți aliați improbabili, apropiindu-ne ușor-ușor de marele final al poveștii.

Stephen King continuă să fie prolific și surprinzător cu fiecare carte, iar cel mai recent roman al său, Billy Summers, nu face excepție: un thriller nou de la maestrul suspansului apare toamna asta în imprintul Armada.

Din aceeași serie de thrills and adventures, pe o filieră a realismului, pregătim The Wife Upstairs, de Rachel Hawkins, un page turner incredibil tocmai pentru că povestea este atât de verosimilă și protagoniștii par scriși direct din viața reală. Suspans domestic și doar o aromă de tropi gotici.

Matt Haig este unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori britanici ai momentului și cea mai recentă carte a sa, Cartea alinării, continuă linia de discurs din Câteva motive să iubești viața și Gânduri de pe o planetă nervoasă: un eseu autentic și sincer despre lucrurile care pot aduce alinare când trecem prin momente grele. Pentru că speranța e cea care ne poate salva viețile.

Vești mari pentru fanii lui Naomi Novik: autoarea are o serie nouă numită Educație fatală, numită de cititori și de critici: o poveste despre o școală de magie mortală mai întunecată decât Harry Potter. Un deliciu literar în stilul inconfundabil al autoarei îndrăgitei serii Temeraire.

Pentru cititorii de romantic fiction și fanii fenomenului Crazy Rich Asians, o mare surpriză: autorul Kevin Kawn revine cu o nouă poveste glam în romanul Sex și vanitate, care apare toamna asta în colecția Damen Tango. O nouă privire dincolo de fabuloasele vieți ale noii aristocrații urbane și o poveste de dragoste plină de năbădăi.

Colecția Babel se va îmbogăți cu un nou roman al îndrăgitului scriitor Tahar Ben Jelloun, Le bonheur conjugale. Roman în care, așa cum ne-am obișnuit, autorul merge în profunzimile relațiilor umane și mai ales în complicata viață domestică căreia nimeni nu îi arată nuanțele ca el.

Shadow King, de Maaza Mengiste, a fost nominalizat de Booker Prize în 2020, și povestea are loc în Etiopia, 1935. Autoarea scrie despre Invazia lui Mussolini și povestea necunoscută a femeilor-soldat care i-au ținut piept. O adevărată revelație literară, un subiect original, care merită descoperit.

Of Women and Salt, de Gabriela Garcia, este un debut extraordinar, în care autoarea urmărește trei generații de femei din Mexic până în Miami, într-un tur de forță despre adicție, dislocare și traume moștenite.

Pentru iubitorii de nonficțiune, dar mai ales pentru pasionații de istoria modei, House of Gucci, de Sara Gay Forden, este istoria pasionantă și incredibilă a casei de modă care a schimbat lumea așa cum o știm. Picanterii, detalii istorice, legendele casei Gucci, toate se regăsesc în cartea asta care apare în colecția Yorick.

Iar pentru cei care vor să înțeleagă lumea în care trăim și viitorul relațiilor internaționale, autobiografia președintelui Statelor Unite, Joe Biden, intitulată Promisiunile mele. Despre viață și politică, care apare în imprintul Orion oferă o perspectivă unică despre ideile și credințele omului care va influența masiv evenimentele globale din următorii trei ani și jumătate.

Acestea sunt doar câteva dintre cărțile pe care le pregătim până la finalul anului, stay tuned pentru a afla primul ce și când apare pe nemira.ro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *