Colecţia săptămânii: Cuaternar

Pastreaza copiaAşa cum v-am obişnuit, în fiecare joi vă vom prezenta una dintre colecţiile noastre, aşteptându-vă cu drag să ne împărtăşiţi părerile şi sugestiile voastre cu privire la îmbogăţirea acestor colecţii cu unii dintre autorii voştri preferaţi.

După colecţiile NautilusSuspansBontonNemira Damen TangoBabelNemira Junior, Erotikos şi Alpha & omega, astăzi a sosit momentul să vă facem cunoştinţă cu o colecţie cel puţin interesantă prin eclectismul şi originalitatea sa.

Cuaternar – căci acesta este numele ei, poate fi asemuită cu un puzzle cultural. De la proză la teatru, colecţia oferă oricărui cititor însetat de noutate un adevărat festin, menit să satisfacă şi cele mai pretenţioase gusturi. Mai mult, în cadrul colecţiei veţi întâlni autori români de ficţiune, surprinşi în momente de genială expansiune – dacă ar fi să îl parafrazăm pe George Călinescu.

Lumile pestriţe, intense, dramatice şi comice în acelaşi timp, create de Valentin Nicolau în volumele „Păstrează copia şi nu uita originalul” şi „Povestiri din al nouălea cer” pot zgudui şi pune pe gânduri pe oricine. Şi dacă ai ridicat cel puţin o sprânceană când ai aflat cât de fabulos de suprarealist este romanul „Oase migratoare”, atunci înseamnă că autorul Iulian Tănase şi-a făcut bine treaba.

Într-o lume cinică şi resemnată, în care se spune că românii abia dacă mai citesc, darămite să mai şi scrie (şi încă bine de tot), colecţia Cuaternar vine ca un pansament pentru cei răniţi de incultura care pare să ne înconjoare de peste tot, dar şi ca o rază de speranţă pentru cei ce îşi doresc literatură românească de o calitate desăvârşită.

Descoperă-i şi tu pe Mircea Danieliuc sau Gheorghe Sasarman, alături de alţi scriitori contemporani, de care ai de ce să fii mândru! Şi nu uita, spune-ne ce îţi doreşti să mai citeşti şi, cine ştie, poate că propunerile tale se vor regăsi în ofertele viitoare de titluri noi de la Nemira!

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *