Noutati Gaudeamus 2010 (2): Raymond Chandler – Play-back

Raymond Chandler - Play-Back, Suspans, Nemira, Philip Marlowe

Raymond ChandlerPlay-back

Seria Philip Marlowe

traducere de Mihai-Dan Pavelescu

Colecţia Suspans

150 x 220 mm, 192 pp.

La începutul lui 1952…

un client necunoscut îl angajează pe Marlowe prin diverşi interpuşi. Sarcina sa este să urmărească o splendidă roşcată care călătoreşte sub numele de Eleanor King. În realitate, o cheamă Betty Mayfield, iar Marlowe o însoţeşte din umbră până la orăşelul de coastă Esmeralda, din California. Acolo, însă, nimeni nu suflă un cuvânt la auzul întrebărilor lui Marlowe.

Însă Mayfield este urmărită…

şi de un al doilea bărbat, care a recunoscut-o în trenul ce o ducea spre vest. Misteriosul personaj vrea să o şantejeze dar, în timp ce Marlowe le dă târcoale prin Esmeralda, şantajistul sfârşeşte mort în camera ei de hotel.

Speriată…

Betty, „obiectivul” lui Marlowe, îi cere ajutorul. Şi, pentru prima oară în cariera sa, detectivul se hotărăşte să ajute persoana pe care trebuia să o urmărească şi să se întoarcă împotriva clientului care îl angajase. Pe măsură ce intră în scenă o galerie de personaje dubioase, printre care un avocat taciturn, un gangster „pensionat” şi un ucigaş plătit, cazul devine din ce în ce mai complicat…

„Philip Marlowe este şi va rămâne chintesenţa detectivilor particulari.”

Los Angeles Times

„Chandler a creat o încununare a eroului American: înţelept, dar plin de speranţă, meditativ, dar aventuros, sentimental, dar cinic şi, mai mult decât orice, rebel.”

The New York Times Book Review

1 Comentariu

  1. IB 08/11/2010 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *