O discuție necesară despre violență domestică

De Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor (25 noiembrie), Ioana Bâldea Constantinescu a purtat o discuție necesară despre violența domestică, plecând de la cartea Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide, de Rachel Louise Snyder, alături de Ligia Moise (psiholoagă), Sanda Nicola (jurnalistă) și Simona Chirciu (jurnalistă).

Deși violența fizică e cea mai vizibilă, totuși ea nu este singura formă de abuz. Până la violența fizică există mai multe trepte: violență verbală, psihologică, socială, economică, spirituală, cibernetică sau sexuală.

Nu trece dacă taci.
Sună la 112 dacă ești în pericol!
Pare o situație fără ieșire, dar nu este așa. Prietenii de la @asociatiaanais te pot ajuta oricând dacă ai nevoie de sprijin sau cunoști pe cineva care are.


Multipremiata jurnalistă Rachel Louise Snyder cercetează subiectul „terorismului intim“ și extinderea violenței domestice în SUA, prin studii de caz, analize și portrete. Explorează istorii personale și miturile care înconjoară această temă în discursul public: transformarea victimei în vinovat, violența recurentă la agresori, ideea că violența domestică e o chestiune tabu. Printr-o cercetare aprofundată a mărturiilor adunate de la victime, de la agresori, de la oamenii legii și de la diverse ONG-uri, Snyder ajunge la rădăcina violenței domestice și la consecințele ei indiscutabile pentru întreaga societate și face cunoscuți pașii necesari pentru a o reduce cu adevărat.

Un reportaj terifiant și curajos din zona de război din interiorul nostru. (…) Snyder scrie cu luciditate abrazivă și multă compasiune, spunând povești de o actualitate stringentă cu un talent narativ absolut remarcabil.

Andrew Solomon

Un studiu extraordinar, motivat de dorința evidentă de a produce o schimbare. Snyder folosește toate tehnicile literare disponibile: trece de la istorie la prezent, de la scene de viață la analiză, cu o virtuozitate relaxată, demnă de admirație.

Parul Sehgal, New York Times

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *