O zi de Decembrie: 5 semne că ești îndrăgostită de iubitul prietenei tale

Ea are beteală în păr și își menține cu greu echilibrul în autobuzul supraaglomerat. Se ferește de ploaia de mătreață a doamnei care încă nu a făcut cunoștință cu șamponul și se sprijină cu fruntea de geam, numărând stațiile până când va ajunge acasă. E obosită și nostalgică. Urmărește cum fulgii de nea se lovesc de geam, cum picăturile fragile de apă alunecă în necunoscut. Visează la șosete călduroase și la un pahar din „licoarea magică” descoperită de ea și Sarah în prima zi în care s-au mutat împreună, la gustul amar și tăria ce îi va arde (în curând) gâtul.

Laurie nu este o romantică incurabilă. Nu crede în dragoste la prima vedere, dar, când îl vede pe Jack într-o stație de autobuz, inima ei o trădează. Are părul ciufulit, citește o carte misterioasă (spoiler: niciodată nu vei afla titlul romanului și pe noi ne macină foarte tare asta) și sfidează criteriile limitate (și lipsite de imaginație) pentru care un bărbat poate să fie considerat „alesul” sau „prințul pe cal alb”. Jack este sufletul ei pereche. Știe. Simte. Crede.

pexels_nemira_o zi de decembrie

Din păcate, între ei intervin două obstacole: nesiguranța amândurora (autobuzul nu staționează o veșnicie) și Sarah, cea mai bună prietenă a lui Laurie și… iubita lui Jack.

Sărbătorile sunt suficient de complicate și stresante fără ca eroina noastră să fie nevoită să își ascundă sentimentele și gândurile „trădătoare”. Așa cum veți observa și voi în O zi de Decembrie, lectura perfectă pentru zilele friguroase de iarnă, Laurie nu știe (întotdeauna) cum să se comporte normal în preajma lui Jack. Câteva dovezi:

  1. Când trebuie să aleagă între Iron Man și Twilight, decizia lui Jack fiind mai mult decât clară, ea optează pentru vampiri și vârcolaci, chiar dacă îl preferă pe Robert Downey Jr. și filmele Marvel. Bineînțeles că nu poate să fie de partea lui: dacă Sarah va vedea în această confirmare un semn că sentimentele ei nu sunt tocmai platonice?
  2. Ca să-l evite și să nu fie tentată să-l întrebe Îți amintești de mine?, Laurie mai are puțin și se ascunde în debara (de fiecare dată) când Jack bate la ușă. Chiar și scara de incendiu pare să fie o soluție bună, mai ales când Sarah nu este acasă și Laurie nu vrea să rămână singură cu el. Încă zâmbim când ne amintim cum s-a învârtit de câteva ori în jurul mesei din bucătărie, hotărâtă să mențină o distanță cât mai mare între ea și sufletul ei pereche.
  3. Este prima persoană cu care vrea să vorbească atunci când se întâmplă ceva rău sau are nevoie de un sfat. Ezită înainte să-l sune sau să-i dea un mesaj, dar degetele mereu alunecă pe taste și Jack găsește o cale să ajungă la ea și să îi fie alături. Chiar dacă nu poate să îi spună ce simte, Laurie este fericită că îl are în viața ei chiar și în rolul de prieten.
  4. Îi compară pe toți cu el. Caută asemănări și analizează cu atețtie diferențele. Îi protejează sau îi scuză defectele și îi cere involuntar aprobarea. Nu vrea să-l facă gelos sau să-l provoace, însă când va înțelege că Jack niciodată nu o va lăsa să fie fericită cu altcineva?
  5. Ar putea să vorbească ore în șir cu el. Zile. Săptămâni. Luni. Ani. Nu îi pasă dacă este îmbrăcată în pijamale sau ciufulită, dacă are șosete desperecheate sau respirația încă îi miroase a usturoi după pizza pe care a mâncat-o în miez de noapte. Cu Jack nu trebuie să se prefacă. Cu Jack este liberă și naturală, sinceră și liniștită. Cu Jack o vedem pe adevărata Laurie, cea care nu trebuie să facă liste de Anul Nou și să își cerceteze cu lupa viitorul.

o zi de decembrie_nemira_josiesilver

Josie Silver creează în fiecare an (10 mai exact) noi obstacole și provocări. Își testează personajele timp de un deceniu, le oferă nenumărate ocazii să își recunoască sentimentele, însă trage în ultima clipă de sfori și le împiedică să fie fericite. Ca să-l cităm pe Jack Sparrow: așteaptă momentul oportun

Dacă ai și tu simptome asemănătoare cu cele ale lui Laurie în O zi de decembrie, atunci…te sfătuim să te tratezi cum trebuie! 🙂 Și dacă vrei să verifici cu cine semeni mai mult dintre cele 2 prietene: Laurie sau Sarah, atunci te sfătuim să faci quiz-ul de aici.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *