5 recomandări de filme la care să te uiți dacă ai citit „O vară italiană”

Când am citit „O vară italiană”, de Rebecca Serle, m-am pierdut pe străzile din Positano sub razele soarelui puternic de pe coastă, încercând diferitele feluri de mâncare, de la pizza, la ravioli și renumita salată de roșii italienească, alături de un pahar rece de vin sau limoncello.

Știm că nu suntem singurii cărora le place să se piardă în atmosfera boemă italiană, așa că am venit către tine cu o recomandare de 5 filme pe care le poți viziona dacă îți este dor de il dolce far niente într-o zi toridă de vară.

Recomandări de filme italiene

Under the Tuscan Sun este precum o privire încântătoare și lirică asupra vieții, tradițiilor și bucătăriei din Toscana. Frances Mayes a intrat într-o nouă lume când a început să restaureze o vilă abandonată în spectaculosul oraș rural toscan. Erau comori neașteptate la fiecare pas: frescele decolorate sub văruiala ei din sufragerie, orașele de pe dealurile din apropiere, piețele vibrante și oamenii încântători. Pe parcursul filmului, se redă vocea unui poet, ochiul unui călător experimentat și paleta culinară diversificată a unui bucătar care te invită să explorezi plăcerile vieții italiene și să te ospătezi la masa ei.

Touchstone Pictures  

A room with a view prezintă călătoria lui Lucy Honeychurch, o tânără englezoaică, care pleacă în Italia împreună cu verișoara ei. Într-un hotel din Florența, Lucy îl întâlnește pe fermecătorul George Emerson. Deși George îi stârnește interesul, ea nu este hotărâtă și simte obligația de a alege pe cineva înstărit cu care să se întâlnească, precum Cecil. Cu toate astea, mintea și inima ei tot la George rămâne. În momentul în care acesta reapare în viața ei la un moment dat, Lucy trebuie să ia cea mai importantă decizie din viața ei: îl alege pe Cecil, care este capabil din punct de vedere social, sau îl alege pe George?

Goldcrest Films International

Eat, pray, love o portretizează pe Liz Gilbert care credea că are tot ce își dorește în viață: o casă, un soț și o carieră de succes. Acum proaspăt divorțată, se confruntă cu o decizie importantă legată de viața ei: ce vrea ea, de fapt? Să rămâna aici, în locul plin de amintiri, sau să descopere mai mult, să vadă lumea? Îndrăznind să iasă din zona ei de confort, Liz pornește într-o căutare de sine care o duce în Italia, India și Bali.

Columbia Pictures

Letters to Juliet o are în prim plan pe Sophie, în timp ce se plimbă prin Verona, Italia, împreună cu logodnicul ei și vizitează zidul unde îndrăgostiții lasă mesaje eroinei tragice a lui Shakespeare, Julieta Capulet. Găsind o astfel de scrisoare din 1957, Sophie decide să-i scrie autoarei. Inspirată de acțiunile lui Sophie, Claire, scriitoarea mesajului găsit, își propune să pornească într-o călătorie pentru a-l revedea pe iubitul de mult pierdut, însoțită de nepotul ei și de Sophie.

Summit Entertainment

All the roads lead to Rome este despre Maggie, o mamă singură și profesoară din New York. În efortul de a restabili legătura cu fiica ei adolescentă, Summer, decide să plece într-o călătorie în satul toscan pe care îl frecventa la tinerețe. La sosire, Maggie îl întâlnește pe Luca, un fost iubit, care este încă burlac și locuiește cu mama sa, Carmen, în vârstă de optzeci de ani. Summer și Carmen fură impulsiv mașina lui Luca și pleacă la Roma, lăsând-o pe Maggie în compania fostului iubit din tinerețe. Oare vor reuși ei să-și reîntâlnească drumurile, după atâția ani?

Momentum Pictures

Ce film alegeți din lista propusă de noi pentru a vă reîntoarce în Italia?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *