O lumină în inima nopții, de George Banu – 2 evenimente online

George Banu scrie despre o istorie ce se conjugă la prezent doar privind spre trecutul fastuos al saloanelor de altădată, luminate de candelabrele maiestuoase, a căror splendoare frapează și astăzi. Volumul O lumină în inima nopții apare la editura Nemira și reprezintă o călătorie prin viața intimă a rafinamentului, a eleganței, a luminii de altădată.

Cartea se lansează prin două evenimente Live, în parteneriat cu Librăriile Humanitas:

Marți, 11 mai, de la ora 19.00, Live pe paginile Facebook Nemira și Librăria Humanitas de la Cișmigiu, are loc o discuție despre carte între Geore Banu, criticul de teatru Marina Constantinescu și regizorul Felix Alexa.

Miercuri, 12 mai, de la 18.00, live pe paginile Facebook Nemira și Librăria Humanitas Constantin Noica de la Sibiu, are loc un dialog despre carte între George Banu și scriitorul Matei Vișniec.

În teatru, în marile montări care au rămas emblematice, de la Thomas Ostermeier la Andrei Șerban, candelabrul ghidează emoția spectatorului în noaptea pe care artiștii încearcă să o reînvie. Pentru George Banu, candelabrul este un rege decăzut, el este astrul nopții, el marchează frumusețea unei dispariții anunțate, el e cel care sfidează prin excelență economia, rațiunea, oportunul, cel care reușește să recompună somptuos un trecut nostalgic, melancolic. Astăzi, candelabrul își face simțită prezența tocmai prin absență.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *