Cum să te împrietenești cu manga

Iubirea noastră pentru manga a venit din izvorul de interacțiuni cu cultura japoneză de-a lungul timpului. NEZUMI este un proiect de suflet, de a aduce cele mai bune volume de manga către cititori și de a redescoperi alt tip de lectură.

Ne dăm seama că sunt mulți cititori cărora le este greu să facă trecerea de la cărți la manga, și mai ales că modul cum se citește este diferit. Și nouă ne-a fost puțin ciudat la început, dar suntem aici să te ajutăm și să te ghidăm cu câteva sfaturi.

  • Alege o manga din genul tău literar favorit. Știm cât de greu este să încerci ceva nou, mai ales dacă nu găsești măcar un element comun cu ceea ce ești tu obișnuit. Dar asta este fain la manga: sunt pentru toate vârstele, de toate genurile și pentru oricine. Este imposibil să nu găsești măcar o nuvelă pe placul tău.
  • Alege o manga cu un subiect care te atrage. Dacă face parte din genul tău literar favorit și este despre un subiect pe care tu îl adori, înseamnă că este match made in Heaven 😊 Clar acea manga este pentru tine și dacă este pe mai multe volume, este aventura pe care o așteptai de mult timp.
  • Mereu cotorul trebuie să fie pe partea dreaptă. Manga au devenit o oglindă asupra modului în care Japonia a dezvoltat piața de carte și cultura manga. Ele ne provoacă pe toți să vedem puțin mai mult din istoria lor.
  • Nu te supăra dacă nu îți iese din prima, dacă uiți cum se citește și dacă îți ia mai mult timp să citești o manga. E normal, și nouă ne-a luat puțin până să ne acomodăm. Dar în momentul în care am pus mâna pe primele manga în limba română venite la sediu, am simțit că sunt făcute pentru noi.

Am pregătit pentru tine primul imprint de manga în limba română – NEZUMI care a adus două serii manga perfecte pentru un cititor la început de drum.

Mireasa Străvechiului Mag, de Kore Yamazaki descrie povestea lui Chise Hatori,o orfană abandonată de oameni, tulburată de viziuni inexplicabile. Lipsită de speranță, își vinde viața unui mag înfricoșător, care străbate pământul din timpuri străvechi. Pășește astfel într-o lume cu totul nouă, extrem de stranie, locuită de zâne și de alte creaturi fantastice ale naturii – o lume plină de magie la fiecare pas.

Regatele Ruinei, de Yoruhashi reda omenirea care a evoluat prin puterea magiei, lăsată de Dumnezeu vrăjitoarelor pentru a-i proteja pe oameni. Cu timpul, progresul tehnologic a făcut ca vrăjitoarele să nu mai fie necesare, iar oamenii s-au întors împotriva lor. În Imperiul Lidian a început atunci o nemiloasă vânătoare. Adonis era doar un copil în acele vremuri, ucenic al vrăjitoarei Chloe, pe care o iubea cu adevărat. Când ea piere, ucisă de armata imperiului, Adonis jură să se răzbune. Furia lui va face să curgă sânge.

Tu ai încercat până acum să citești manga? Dacă da, care a fost experiența ta?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *