P.Dinklage (Lannister Tyrion din Urzeala Tronurilor), noul star rock al revistei Rolling Stone

Urzeala Tronurilor, Peter DinklageActorul P.Dinklage va apărea pe coperta următorului număr al revistei Rolling Stone.

Peter Hayden Dinklage s-a născut pe 11 iunie 1969, în New Jersey şi este un actor american de teatru, film şi televiziune.

După debutul din anul 2003, cu filmul The Station Agent, el a jucat şi în  Elf, Find me guilty, Death at a Funeral.

Din 2011, actorul joacă în serialul Urzeala Tronurilor, conceput după trilogia Cântec de Gheaţă şi Foc, de George R.R Martin. În serialul regizat de Gary Ross, Peter Dinklage îl interpretează pe Lannister Tyrion: un pitic, fratele reginei Cersei și fiul Lordului Tywin Lannister.

Producția HBO, Urzeala Tronurilor, a fost nominalizată la Premiilor Globul de Aur 2012.

Pentru interpretarea excepțională a personajului Tyrion Lannister, actorul a primit Globul de Aur pentru Cel mai bun actor în rol secundar într-un film serial, într-o miniserie sau film TV. De asemenea, acest film i-a adus lui Dinklage şi Premiul Emmy pentru Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial dramatic.

Artistul Peter Dinklage va apărea în următorul număr al cunoscutei reviste Rolling Stone. Din imaginea de mai jos puteţi observa că întreaga coperta îi aparţine! Lannister nu o mai ţine în braţe pe Danny, nu există niciun  Rege Joffrey, nici măcar bastardul lordului Eddard Stark, Jon Snow – această copertă îi aparţine în întregime lui Lannister Tyrion. Consolidându-şi poziţia ca unul dintre cele mai interesante personaje din producţia Urzeala Tronurilor, dar şi din întreaga lume, îi urăm bun venit noului stăpân al copertei Rolling Stone!

Publicaţia Rolling Stone, pe a cărei copertă se află imaginea actorului Peter Dinklage, va apărea în magazine vineri, 11 mai.

George R.R Martin - Cantec de gheata si foc

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *