Prezentare de carte „Jung. Îndrăgostit de suflet” de Lavinia Bârlogeanu la Salonul Anual de Carte Ialomiţa

600p400

Vineri, 18 octombrieora 11:00, la Galeriile Arcadia din Slobozia, va avea loc un eveniment de prezentare a cărţii Jung. Îndrăgostit de suflet”, în compania autoarei, Lavinia Bârlogeanu, şi a invitatei sale, Monica Brânduşescu, psihoterapeut analist jungian.  Evenimentul se va desfăşura în cadrul Salonului Anual de carte Biblioteca Judeţeană “Ştefan Bănulescu” Ialomiţa.

„Jung. Îndrăgostit de suflet” propune cititorilor o incursiune în lumea jungiană, un traseu intens, presărat cu întrebări dar şi cu multe răspunsuri: Ce află Jung parcurgând calea Sufletului? Ce ghizi spirituali îl însoţesc? Care sunt chemarea lui şi marea operă pe care trebuie s-o înfăptuiască? Care este secretul lui Dumnezeu? Cine sunt apropiaţii care-i cunosc frământările şi-l însoţesc pe drumul, plin de pericole, al Sinelui? Cum poartă visele noastre amprenta propriului destin? Cel mai semnificativ lucru pe care l-a descoperit Jung ascultând glasul Sufletului: „Cine nu cade în stăpânirea oamenilor cade în mâinile Zeului. Ferice de El și Vai de El.“ Dar în stăpânirea cui suntem noi?

„Lavinia Bârlogeanu, autoarea sublimului Arrheton, îl readuce în atenția noastră pe Carl Gustav Jung, „pentru a-l așeza într-o nouă lumină, pentru a-l aborda dintr-o nouă perspectivă, pentru a-l plasa într-un alt context decât presupune exegeza operei sale sau abordarea de tip biografic”. Această dorință își are forța motrice în apariția, la jumătate de secol de la moartea întemeietorului psihologiei analitice, a autobiografiei sale spirituale, Cartea roșie.” (Ovidiu Leonte, bookblog.ro)

Lavinia Bârlogeanu este un profesor îndrăgit al Universităţii Bucureşti, precum şi un  om de cultură profund conectat la realităţile care înconjoară umanitatea, vocea ei făcându-se auzită şi mai ales simţită şi trăită prin paginile Observatorului Cultural. Ca scriitor, Lavinia Bârlogeanu a impresionat încă de la apariţia romanului său Arrhetonul, Jung. Îndrăgostit de suflet fiind o continuare a talentului său literar.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *