Puterea salvatoare de Stephen Donaldson este al treilea volum din seria Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul şi urmează să apară în curând la Nemira, în colecţia Nautilus.
Stephen Reeder Donaldson este un scriitor american de fantasy şi science fiction. Printre operele scrise de el putem aminti şi romanele poliţiste din seria The Man Who… publicate iniţial sub pseudonimul Reed Stephens.
Donaldson este celebru pentru Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul. Opera sa cuprinde tonuri psihologice profunde. Implică o explorare a părţii întunecate a protagonistului Thomas Covenant şi susţine puternice idealuri umaniste. Personajul Thomas Covenant, un scriitor cinic şi marginalizat de societate, este destinat să devină eroul salvator al Tărâmului, o lume fictivă alternativă. În cele şase romane publicate în 1977 şi 1983, el se luptă cu maleficul Nobil Foul, care încearcă să scape limitelor universului fizic şi să se răzbune pe duşmanul său, Creatorul.
Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul este o trilogie de romane fantasy. A fost urmată de o altă trilogie A doua cronică a lui Thomas Covenant şi de o tetralogie Ultima cronică a lui Thomas Covenant.
Poveste romanului Puterea salvatoare este centrată pe Thomas Covenant, care se întoarce pe tărâmul devastat de ostașii lui Foul. Fără speranţă, pornește să înfrunte puterea dușmanului. Printre însoţitorii lui se numără un Uriaș și femeia cu minţile rătăcite, în faţa căreia greșise.
Considerată una dintre cele mai reușite serii fantasy de după Stăpânul inelelor, trilogia Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul a devenit o referinţă clasică a genului.
Tweet
Exact ca nuca-n perete vine aceasta schimbare grafica. Felicitari conducerii!
Apropo de schimbarea grafica, din cate se pare, acest format incearca sa aiba un format unitar care sa dea personalitate colectiei. Parerea mea este ca e un lucru bun. E bine ca s-a pastrat si dimensiunea initiala, astfel incat completarile la seriile incepute (daca vor mai aparea) sa se incadreze corect in bibliotecile colectionarilor. Eu personal prefer formatul initial de 130 x 200, dar e bine si asa.
Referitor la grafica actuala, o mica observatie am: banda de jos pe care scrie “Nautilus” este prea groasa si ocupa din poza de pe perete. Ar putea fi ingustata sau chiar sa dispara, logo-ul “Nautilus” putand fi scris direct pe fotofrafia de pe coperta.
Mult succes in continuare.
As dori sa aflu daca in planurile d-voastra editoriale sunt incluse si continuarile acestei trilogii.