Luna iulie dă startul unei campanii speciale. Împlinim 25 de ani de existenţă, aşa că am pus în Raftul nostru 25 de bestsellere Nemira. Pentru că sărbătorim alături de voi plăcerea lecturii, toată luna iulie, cărţile din raft au o reducere specială. Cărţi noi, cărţi mai vechi, SF-uri, YA-uri, cărţi pentru copii şi cărţi Babel şi-au găsit locul în acest top. Vă lăsăm să descoperiţi singuri care sunt cele mai populare cărţi Nemira, dar venim în întâmpinarea voastră cu 3 dintre acestea.
Urzeala tronurilor, de George R.R. Martin
Cartea de la care a p0rnit totul. O schimbare bine-venită în fantasy, un fenomen global, care i-a adus recunoaşterea lui Martin şi care a dus la apariţia celui mai popular serial din ultima perioadă.
Nobili, bastarzi, regi exilaţi, intrigi şi jocuri pentru putere, toate fac parte din universul creat de Martin într-o carte ce a schimbat regulile fantasy-ului. Chiar dacă avem ameninţarea unei forţe antice din nordul îngheţat şi apariţia miraculoasă a unor dragoni, răul şi binele se află în fiecare personaj şi toţi sunt vulnerabili. Nu există eroi, nu există antagonişti, doar oameni onorabili sau vicleni, care luptă pentru viaţa lor într-o lume fantastică.
Comparat deseori cu Tolkien, George R.R. Martin creează o lume în care verile şi iernile durează ani de zile, cu o intrigă inspirată de Războiul Rozelor. Familiile Stark şi Lannister luptă pentru Tronul de Fier, în timp ce, peste mare, tânăra Daenerys Targaryen plănuieşte să îşi recupereze coroana şi regatul.
Distanţa dintre noi, de Jhumpa Lahiri
Doi fraţi, o singură tragedie. Două civilizaţii, o singură viaţă. Un trecut de coşmar, o revoluţie, o iubire ce trece dincolo de moarte, un roman despre distanţa dintre oameni şi lumi şi despre imposibila apropiere. Un roman ce explorează teme precum singurătatea, voinţa, iubirea şi puterea acesteia şi ne spune povestea unei familii, din anii ’60 şi până în prezent, din India în America, de la o generaţie la alta.
Distanţa dintre noi este o carte exotică, numai bună pentru această vară, o carte care ne arată că fericirea adevărată vine din acceptarea sentimentelor şi confruntarea trecutului.
Lahiri scrie cu sensibilitate, căldură şi umanitate despre drama unei familii, dar nicio clipă cu sentimentalism. Scoate la iveală forţele care îi unesc, forţe care le permit să-şi accepte diferenţele, dar şi forte care adesea îi obligă să intre în conflict unii cu alţii.
Jocurile Foamei, de Suzanne Collins
O altă carte care a schimbat lumea este Jocurile Foamei. Un roman YA cu un succes răsunător, ce a dat startul unei francize cinematografice uriaşe, ambele greu de depăşit în popularitate.
Într-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odată ca America de Nord se întinde Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douasprezece districte conduse cu o mână de fier, în fiecare an este organizat un concurs sadic şi sângeros – Jocurile Foamei. Douăzeci şi patru de adolescenţi sunt răpiţi de lângă familiile lor şi aruncaţi în lupta pe viaţă şi pe moarte, televizată in direct şi urmarită cu frenezie. Aşa începe povestea lui Katniss Everdeen, o tânără din districtul doisprezece, care se sacrifică în locul surorii sale şi merge să lupte în arenă. Aici începe adevărata bătălie, nu doar pentru viaţa ei, ci pentru întregul Panem.
Tweet