Toamna aceasta te invităm să redescoperi #plăcerealecturii! Indiferent de genul preferat, suntem aici ca să îți recomandăm acele titluri din portofoliul Nemira care sunt cu adevărat #mustreads.
Pentru cititorii #Orion
Sonny Boy, de Al Pacino spune povestea unui om care nu mai are nimic de pierdut și nimic de ascuns. Toate rolurile remarcabile, colaborările spectaculoase și relațiile importante sunt apreciate la justa lor valoare, la fel și îmbinarea neobișnuită dintre creativitate și pragmatism.
De aici spre marele necunoscut, de Lisa Marie Presley și Riley Keough este o carte extraordinară, în care se regăsesc atât vocea Lisei Marie, cât și cea a lui Riley, o mamă și o fiică comunicând – din această lume către cea de dincolo, în timp ce încearcă să se vindece una pe alta.
Pentru cititorii #Armada
Cum să îţi ucizi angajatorul, de Rupert Holmes este alegerea perfectă pentru cei care s-au întrebat, pentru o fracțiune de secundă măcar, cum ar fi lumea dacă o persoană din cauza căreia a suferit cumplit ar înceta să mai existe. Pentru a fi admiși, candidații trebuie să aibă un motiv bine întemeiat pentru a elimina pe cineva care merită nici mai mult, nici mai puțin decât moartea. Campusul colegiului, a cărui locație rămâne un mister chiar și pentru cei care studiază acolo, este locul unde s-ar putea să devii obiectul de studiu al unui coleg de clasă și unde tema tezei de absolvire ar putea fi crima perfectă.
Talismanul, de Stephen King, Peter Straub surprinde cum doi scriitori excepționali și-au combinat talentul și inspirația într-o epopee dark fantasy de neuitat. Tânărul Jack Sawyer încearcă să găsească un cristal fermecat, singurul lucru care-i poate salva mama de la moarte. Căutarea Talismanului îl duce în Teritorii dominate de violență, iar aventura se transformă într-o călătorie în inima întunecată a ororii.
Pentru cititorii #NemiraFiction
O iarnă la New York, de Josie Silver te întreabă dacă ai fi gata să-ți acorzi o a doua șansă dacă ai întâlni persoana potrivită într-un moment nepotrivit. O lectură de vacanță, captivantă și înduioșătoare, care te va încălzi pe interior, apoi îți va trezi la viață toate simțurile, ca un scoop perfect de gelato, savurat pe străzile din Mica Italie. Un roman care te va face să visezi cu ochii deschiși: New York, New York, here I come…
O roză singură, de Muriel Barbery, ne spune povestea unei femeie care pleacă în căutarea unui tată pe care nu l-a cunoscut niciodată și a unei iubiri pe care nu o mai credea posibilă. Un roman al devenirii spune povestea unei femei care descoperă nu doar peisajul originilor sale, ci și dragostea care i se dezvăluie în mod neașteptat
Pentru cititorii #NEZUMI
Fata de Dincolo, de Nagabe pune în prim-plan povestea a două ființe care-și duc traiul între lumi, la limita neclară dintre ce e omenesc și ce nu. Au fost odată ca niciodată, într-o lume îndepărtată, două tărâmuri… Tărâmul de Dincolo, locuit de Străini, creaturi blestemate care-și abăteau blestemul asupra celor care îi atingeau, și Tărâmul Dinăuntru, unde oamenii locuiau în singuranță și pace. Cei doi, fetița și creatura blestemată, nu ar fi trebuit să se întâlnească, dar, odată ce drumurile lor se intersectează, ia naștere un basm plin de magie.
Atacul titanilor (vol 7 + 8), de Hajime Isayama. Divizia de Cercetași pornește într-o misiune în afara zidurilor, sub pretextul căutării „secretului titanilor“, aflat în casa lui Eren.
Pentru cititorii de #DezvoltarePersonala
Bătăliile care contează, de Magor Csibi și Radu Predescu este o carte care îți este alături în momentele dificile ale vieții și care te ajută să iei cele mai bune decizii. Decizii strategice pentru succesul personal și profesional.
Adevărul tuturor lucrurilor, de Brianna Wiest vorbește despre cum uneori simțim nevoia de a face o schimbare în viața noastră, dar nu știm de unde să începem. Ei bine, punctul de pornire s‑ar putea afla chiar în paginile acestei cărți, în care, în stilul ei simplu și direct, Brianna Wiest abordează diferite teme, întrebări și sentimente profund omenești, oferindu‑ne o nouă perspectivă asupra lucrurilor.
Pentru cititorii #n’autor
Cel mai recent roman al lui Marian Coman, Ultima carte, se deschide cu cea mai veche istorie din lume: una de iubire. Într-un prezent apropiat, Alex te trage în povestea lui și a Adei. Nu-ți lasă vreme să te înduioșezi, căci, curând, descoperi că-ți relatează ultima lor zi împreună. În paralel, îl întâlnești pe Manu, care te lasă să pătrunzi în intimitatea gândurilor sale de scriitor aflat în plină criză creativă. Cei doi îți vor fi aproape pe tot parcursul cărții, ba unul, ba celălalt, până când destinele li se întrepătrund, permanent la granița dintre realitate și ficțiune, dintre virtual și real, dintre povești.
Turbo, de Andrei Crăciun are mirosul copilăriei și ritmul melancoliei. Și, atâta vreme cât ne refugiem între paginile ei, universul capătă mai mult sens și strălucire.
Pentru cititorii #Nemi
Săniuța roșie, de Erin Guendelsberger, Elizaveta Tretyakova este mica sanie roșie care își dorea să devină sania lui Moș Crăciun. În adâncul sufletului ei, Săniuța Roșie știa exact de ce e în stare. Putea să învețe orice. Putea să fie orice! Putea chiar să-l întâlnească pe Moș Crăciun și să zboare! Iar anul acesta, de Crăciun, avea să dovedească toate aceste lucruri.
Tina și primele ei patine este o lecție încântătoare despre bucuria de a trăi clipa. Copiii vor descoperi că este important să se distreze și că uneori nu trebuie să fie cei mai buni.