Recomandări de filme #atmosferice

Doamna England, de Stacy Halls, este cartea care ne-a transportat în 1904, West Yorkshire, Anglia. În lumina epocii edwardiene, o întâlnim pe Ruby May, noua dădacă a familiei England de pe domeniul Hardcastle House. Pe măsură ce aprofundăm lectura, am observat câte secrete ascunde această familie și ce era, de fapt, cu misterioasa doamna England. Cartea are o atmosferă care te va face să vrei să te plimbi prin grădinile englezești o zi întreagă. Talentul autoarei de a descrie împrejurimile reușește să surprindă și să captiveze cititorii în poveste, oferindu-le șansa să trăiască în epoca secolului trecut.

Alături de o cană de ceai fierbinte englezesc, venim către tine cu 5 recomandări de filme pentru a retrăi emoțiile și atmosfera elegantă din roman.

Recomandări de filme #atmosferice

Downton Abbey

Filmul recreează atmosfera anului 1912 și prezintă viața unei familii aristocrate englezești, dar și a servitorilor lor. În momentul morții moștenitorului, familia se mobilizează pentru a-i găsi lui Mary un soț, doar că aceasta îl respinge, cauzând clasicele răsturnări de situație dintr-un serial britanic. Pe plan secundar, avem și povestea servitorilor, fiecare știe ce are de făcut, dar si ce nu trebuie să facă. Toți îi răspund lui Carson, cel care ia deciziile despre cine pleacă, cine rămâne, cine este pedepsit și… cine este achitat. Se ascund unii de ceilalți, țin secrete, se bârfesc pe la spate, și trăiesc povești de dragoste care nu se întâmplă doar în familiile aristocrate, ci ele se ascund peste tot.

Amazon Prime

Rebecca

Într-o călătorie în sudul Franței, protagonista romanului „Rebecca” se îndrăgostește de frumosul văduv, Maxim de Winter. După mai multe zile petrecute împreună și cu vestea că aceasta urmează să plece împreună cu companioana sa, Maxim o cere în căsătorie și se întorc la conacul fabulous denumit Manderley. Cu cât începe să petreacă mai mult timp în casa sa, tânăra doamnă de Winter simte că ceva nu este în regulă. Fără prieteni, izolată de toți cunoscuții săi, realizează că ea nu știe nimic despre această casă în care locuiește, că în fiecare cameră veghează Rebecca, și că ea pășește în umbra ei, luându-i locul.

Netflix

Verișoara mea, Rachel

Rămas orfan la o vârstă fragedă, Philip Ashley este crescut de vărul său binevoitor, Ambrose. Cu mintea împăcată, Ambrose se bucură să-l facă pe Philip moștenitorul său, știind că va prețui și îngriji frumoasa lui moșie din Cornish. Dar lumea lui Philip este spulberată când Ambrose pleacă într-o călătorie la Florența, lăsându-l singur acasă. Acolo se îndrăgostește și se căsătorește cu Rachel, o femeie misterioasă și frumoasă. Dar nu trece mult timp și Philip primește vestea că dragul său văr a murit și, curând, proaspăta văduvă sosește în Anglia. În ciuda sentimentelor contradictorii pe care le are față de femeia necunoscută, Philip începe să fie atras de ea. Și totuși… o întrebare îl reține: oare Rachel a avut vreo legătura cu moartea iubitului său văr?

Amazon

Suspicion

Johnnie Aysgarth este un jucător de noroc care trăiește pe picior mare din banii împrumutați de la prieteni. Viața îl face să o întâlnească pe timida și frumoasa Lina McLaidlaw pe tren. El începe să o curteze și, la scurt timp de când s-au cunoscut, aceștia se căsătoresc. Dar după luna de miere, Lina începe să își pună la îndoială soțul. Caracterul său devine unul suspicios, chiar puțin înfricoșător când prietenul și partenerul său de afaceri, Beaky, este ucis într-un mod misterios.

Doamna Dalloway

Londra, vara lui 1923, o dimineață călduroasă și parfumată redă drumul Clarissei Dalloway prin oraș pentru pregătirea unei petreceri spectaculoase la ceas de seară. Filmul se desfășoară pe parcursul a 24 de ore, urmărind-o pe Clarissa și pe un domn misterios, veteran de război, pe nume Septimus Smith. Cei doi nu se cunosc, nu știu nimic unul despre celălalt, sunt total opuși din toate punctele de vedere, și, cu toate astea, au ceva în comun: angoasa lor existențială: Clarissa dominată de moravurile sociale și Septimus marcat de Primul Război Mondial. Virginia Woolf propune o experiență literară bazată pe trăirile puternice ale celor două personaje principale, adâncită în trăiri și decizii care se transformă într-un film de excepție.

First look International

Ce film alegi din lista de mai sus după ce ai citit Doamna England?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *