Ziua Internațională a Prieteniei, la Editura Nemira

La Nemira, unul dintre motivele pentru care adorăm cărțile este că ele ne prezintă lumi pe care nu le putem vizita sau oameni pe care altfel nu îi cunoaștem. Pe 30 iulie este Ziua Internațională a Prieteniei și vrem să venim către tine cu recomandări de cele mai îndrăgite personaje cu care noi ne-am împrietenit de-a lungul anilor la editură.

Dacă nu ai reușit să te împrietenești cu niciun personaj de la noi sau nu ai făcut-o încă, sperăm că recomandările noastre să te ajute să descoperi ce persoane frumoase avem în familie.

Recomandări pentru Ziua Internațională a Prieteniei

Evvie Drake o ia de la capăt, de Linda Holmes

Evvie este o tânără care locuiește în micul oraș Calcasset, Maine. Ea a rămas recent văduvă după ce Tim, soțul și iubitul ei de liceu, a murit într-un accident de mașină. Evvie se luptă să facă față morții lui pentru anul următor, în principal pentru că nu-i este dor de el. Povestea ei este una copleșitoare și suntem siguri că o să ajungă în inimile tuturor.

Opt Detectivi, de Alex Pavesi

Împreună cu Grant, care este autor de romane polițiste și profesor de matematică, și cu Julia, am încercat să rezolvăm crima care a fost descoperită. Deși, la un moment dat, ne-am lovit de un punct mort, instinctul lui Grand nu l-a părăsit și am reușit să ajungem la o concluzie. Cazul ne-a ținut cu sufletul la gură și sperăm că și tu o să vrei să-i ajuți să rezolve misterul, și poate chiar mai rapid decât am făcut-o noi. 

O vară italiană, de Rebecca Serle

Katy este o femeie ambițioasă care, de curând, și-a pierdut mama. Alături de ultima amintire pe care o avea de la ea, adică o excursie pe Coasta Amalfi, în Positano, pleacă într-o aventură de neuitat. Am fost alături de Katy la fiecare pas și am văzut cum a reușit să-și redescopere bucuria de a trăi alături de copacii plini cu lămâi și sunetul mării pe fundal.

Doamna England, de Stacy Halls

Împreună cu Ruby am mers pe domeniul Hardcastle în casa lui Lilian și Charles England. De-a lungul lecturii, am început să o înțelegem mai bine pe Ruby și am văzut ce persoană deșteaptă și grijulie este față de copiii pe care îi are în grijă. Cu toate astea, la fel ca familia England, și ea avea secretele sale și încerca să scape de un lucru din trecut. Când vine un fotograf pe domeniul Hardcastle, Ruby începe să se simtă în pericol deoarece ar putea să-i divulge secretul.

Născut în afara legii, de Trevor Noah

Am cunoscut 3 personalități ale autorului, cel din copilărie, din adolescență și la maturitate. Pe parcursul lecturii, am putut să îi vedem evoluția și cum a reușit să treacă peste copilăria într-o țară rasială, sub regimul apartheid. Pe lângă determinarea pe care ne-a arătat-o, am descoperit și ce persoană plină de candoare și umor este prin prisma întâmplărilor relatate printre paginile cărții.

Tina și primul ei tutu, Tina și primul ei solo, de Marilyn Singer, cu ilustrații de Alexandra Boiger

Cititorii noștrii micuți au cunoscut-o anul acesta pe Tina Balerina, care a primit primul ei tutu și a avut și primul ei solo. Ea este o fetiță curajoasă și un personaj demn de iubit, exersează din greu să devină cea mai bună balerină și are foarte mare grijă de frățiorul ei.

Sper ca și tu să te împrietenești cu personajele Nemira și să aveți o călătorie magică împreună!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *