Regizorul Gary Ross vorbeşte despre Jocurile Foamei

După aproape 10 ani de la ultimul său film, regizorul Gary Ross a dat lovitura cu cel mai aşteptat film al primăverii, Jocurile Foamei.

Dar cum a ajuns Ross să regizeze filmul? Ei bine, când s-a aflat că trilogia va fi ecranizată, agentul său i-a propus să o citească. Pentru că şi copiii săi o citiseră şi fuseseră foarte încântaţi de ea, a decis să încerce.

Am început primul volum la 10 seara, iar la ora 1 deja o terminasem“, spune Ross. Imediat cum a terminat de citit, a decis că vrea să regizeze filmul. “Am ştiut instant că vreau să o fac“, adaugă acesta.

Datorită modului în care Suzanne Collins a scris cărţile, cititorii o înţeleg pe Katniss, ştiu ce gândeşte şi ce simte aceasta. “A fost o experienţă foarte intensă. Rolul meu în film a fost, în primul rând, de a face acelaşi lucru“.

Ross consideră că cel mai important lucru atunci când ecranizezi o carte de genul acesta este ca oamenii să simtă acelaşi lucruri ca atunci când au citit-o.

Iar Jennifer Lawrence, care o interpretează pe Katniss, a făcut lucrurile să fie mult mai uşoare, din acest punct de vedere. “Este o actriţă incredibilă! Este profundă, puternică şi talentată, dar şi sofisticată şi sensibilă, astfel încât a devenit Katniss Everdeen“, mai spune regizorul.

Am petrecut cam saşe săptămâni afară, în junglă, urcându-ne pe munţi cu camerele, mergând prin noroi şi conducând prin furtună. A fost o experienţi psihică intensă, în special pentru Jennifer.”

Jocurile Foamei este binecunoscuta ecranizare a primului volum din seria cu acelaşi nume scrisă de Suzanne Collins. Filmul urmăreşte povestea lui Katniss Everdeen, o tânără de 16 ani care participă la un concurs sadic şi sângeros ce este organizat anual, unde douăzeci şi patru de adolescenţi sunt aruncaţi într-o luptă pe viaţă şi pe moarte.

Jocurile foamei s-a menţinut, pentru a doua săptămână, pe primul loc în box office-ul american.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *