Serile Nautilus: Peter V. Brett în dialog cu Ana Nicolau

Serile Nautilus dedicate scriitorilor de SF&F continuă în 2018! Invitatul lunii ianuarie este Peter V. Brett, unul diintre cei mai apreciați autori de fantasy din lume, cunoscut pentru seria epic fantasy de mare succes Demon, primul roman fiind în curs de ecranizare.

Luni, 29 ianuarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, Peter V. Brett va purta un dialog cu Ana Nicolau prin skype.

26219998_2092081910808689_7705029366876363059_n

Prin seria Demon, scriitorul ne propune o premisă înfricoșătoare: omenirea a ajuns prizoniera unor creaturi înfricoșătoare, care răsar din Miez, la apusul soarelui, protejate de mantia nopții și (aparent) imposibil de ucis. Primele trei romane din serie au apărut în colecția Nautilus fantasy a Editurii Nemira: Omul pictat, Sulița deșertului, Războiul la lumina zilei.

Cititorii se vor desprinde fără regrete de realitate, atrași de aventurile promise. Pe urmele Omului Glifat, vor călătorit prin cătune sărace, unde oamenii mor de foame și tremură în spatele glifelor, sperând că magia va rezista și că îi va ține pe demoni la distanță. Vor vizita castele și orașe care vor încerca să îi corupă prin opulență, bogăție și promisiuni mârșave. Vor întâlni miezingi, demoni ai lemnului și ai focului, ai pietrei și ai vântului. Se vor închide în case și se vor ascunde în adăposturi, protejați de magia glifelor, sau își vor înfrunta dușmanii, în deșert, la căderea nopții?

Despre Peter V. Brett: 

Peter V. Brett s‑a născut pe 8 februarie 1973 şi a crescut, după cum el însuşi povesteşte, cu o dietă neîntreruptă de romane fantasy şi benzi desenate. A scris povestiri fantasy de când se ştie. În 1995 a primit de la Buffalo University o diplomă de licenţiat în literatură engleză şi istoria artei, apoi şi‑a petrecut un deceniu activând în domeniul literaturii farmaceutice, înainte de a se întoarce la pasiunea lui. Locuieşte în Brooklyn, împreună cu soţia, fiica şi două pisici.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *