Spațiul, în nici un caz ultima frontieră

spuneam nu cu mult timp în urmă că alături de Isaac Asimov și Robert Heinlein, Arthur C. Clarke a fost considerat unul din ”Cei trei mari” ai literaturii SF a secolului XX, influențând generații întregi de autori contemporani.

Așa cum probabil știm cu toții, pentru că despre Clarke am mai scris, și cu siguranță vom mai scrie, acesta a fost un scriitor de science fiction, inventator şi futurolog britanic, gazdă a emisiunii Mysterious World. Opera sa de referinţă este reprezentată de romanul Odiseea Spaţială 2001, iar printre temele maestrului SF-ului se numără aselenizarea, comunicaţiile prin satelit, călătoria în spaţiu, contactul oamenilor cu forme inteligente de viaţă de pe alte planete şi multe altele. A fost preşedintele Societăţii Interplanetare Britanice între anii 1946-1947, respectiv 1951-1953. Deşi nu a iniţiat conceptul de sateliţi geostaţionari, a contribuit hotărâtor cu ideea că aceşti sateliţi pot fi relee ideale de telecomunicaţii.

Având în vedere impactul pe care l-a avut opera lui Clarke asupra științei, dar mai ales asupra literaturii de gen și a culturii universale, Editura Nemira i-a dedicat o serie de autor, precum și numeroase articole și recenzii, printre volumele de referință numărându-se Rendez-vous cu Rama, Sfârșitul copilăriei sau  3001: Odiseea finală.

Contemporan cu alți maeștri ai literaturii SF, Arthur C. Clarke a lăsat în urmă o operă de o inestimabilă valoare, care a trecut de mult testul timpului și care, prin profunzimea ideilor, viziunea dincolo de limitele imaginației și talentul extraordinar de a ne spune poveștile lui, atrăgându-ne în aventuri fabuloase alături de eroii săi, a reușit să devină o marcă penru tot ceea ce înseamnă ficțiune speculativă.

Pentru a îl onora pe Sir Clarke și pentru a vă oferi câteva dintre capodoperele cu care ne mândrim, ne bucurăm să vă anunțăm că în această perioadă puteți achiziționa seria Odiseea Spațială cu până la 55% reducere!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *