STAFF PICKS

Pentru că la noi în editură se pășește ca într-o casă, mai întâi vrem să vă facem cunoștință cu gazda, Ana Nicolau. Ana o să vă povestească pe blog din când în când despre cărțile care pe ea o bucură și pe care vi le recomandă. Enjoy!

Nu ştiu alţii cum sunt, dar atunci când vine iarna, pe mine mă apucă dorul de călătorit. Şi cum n-apuc să călătoresc nici jumătate pe cât de mult mi-aş dori, am ajuns să fiu un „armchair traveller” prin cărţile pe care le citesc. Ele trebuie să fie bogate în culoare şi gusturi, şi urmăresc poveşti care să se petreacă în locuri cât mai îndepărtate.

Iată câteva din cărţile mele preferate în care poţi să călătoreşti:

  • Povestiri orientale, de Marguerite Yourcenar – Un volum de mituri şi legende orientale şi balcanice reinterpretate şi repovestite de Yourcenar e cura perfectă pentru „winter blues”. De la eroi de legendă sârbi până la zeiţe indiene decăzute şi pictori chinezi vestiţi, acest volum te va face să visezi peste mări şi ţări.
  • Pachinko, de Min Jin Lee – Saga unei familii în care se împletesc poveştile pescarilor şi călătorilor cu cele ale negustorilor de kimchi şi jucătorilor de pachinko într-o panoramă a societăţii coreene din secolul XX sub ocupaţie japoneză. O bijuterie de carte.
  • Un gentleman la Moscova, de Amor Towles – Ca să ne reîntoarcem cumva mai aproape de casă, ultima recomandare merge către Rusia şi o călătorie în Moscova prin ochii unui aristocrat rus captiv în faimosul hotel Metropol de vis-a-vis de Kremlin. O poveste numai bună de citit cu un ceai fierbinte lângă tine.

Călătorie plăcută!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *