STAFF PICKS – 3 personaje din cărți de care să te îndrăgostești

Pentru că la noi în editură se pășește ca într-o casă, mai întâi vrem să vă facem cunoștință cu gazda, Ana Nicolau. Ana o să vă povestească pe blog din când în când despre cărțile care pe ea o bucură și pe care vi le recomandă. Enjoy!

Literatura e plină de personaje atât de bine conturate că parcă trec pragul cărţilor şi intră în viaţa ta. Pe unele simţi că le ştii de o viaţă şi ai ieşi cu ei într-o joi seară la pubul de la colţ, cu altele ai vrea să dezbaţi lumea până în zori, iar de unele rişti să te îndrăgosteşti pur şi simplu. Mai jos sunt câteva din crush-urile mele literare masculine:

  1. Paul Atreides – Dune de Frank Herbert

Muad’Dib (pentru prieteni) a fost pentru mine primul crush literar pentru că cine nu ar vrea să meargă la o întâlnire cu un fremen care poate să îl cheme pe marele Shai-hulud? Tânăr, ambiţios, cu ochi albaştri (de la mirodenie, dar ce mai contează) şi un strateg militar de temut, fii pregătită de o călătorie pe cinste.

2. Contele Almasy – Pacientul englez de Michael Ondaatje

Almasy şi Muad’ib au în comun iubirea lor pentru deşert, dar cei doi nu pot fi mai diferiţi. Aristocrat maghiar auto-exilat în deşerturile Africii, al cărui bun cel mai de preţ este o ediţie din Istoriile lui Herodot, cultival şi radical în opinii (dar şi în dragoste), Almasy nu este un bărbat pe care să îl uiţi prea curând.

3. Zorba – Zorba Grecul de Nikos Kazantzakis

De Zorba e imposibil să nu te îndrăgosteşti. Te dansează, îţi cântă la santuri (dacă vrea el), te iubeşte cu foc ca pe Bubulina lui, şi apoi te părăseşte pentru vădana din satul alăturat. Probabil cel mai întreg la cap dintre toţi nebunii literari, Zorba ştie cum să-ţi dea înapoi pofta de viaţă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *