Staff Picks – #badassladies

Pentru că la noi în editură se pășește ca într-o casă, vrem să vă facem cunoștință cu gazda, Ana Nicolau. Ana o să vă povestească pe blog din când în când despre cărțile care pe ea o bucură și pe care vi le recomandă. În luna martie vă povestește despre #BadassLadies. Enjoy!

În copilărie am iubit cărţile de aventuri, cu piraţi şi călătorii peste mări şi ţări, şi eram geloasă când vedeam că de fiecare dată era un băiat care pleca în expediţie în junglă sau un tânăr care intra mus pe barcă, niciodată o fată ca mine. Anul acesta de 8 martie vreau să vă propun 3 cărţi în care eroinele noastre nu stau cuminţi acasă, ci care pleacă cu curaj în călătoria lor, nesocotind de cele mai multe ori convenţiile sociale ale vremurilor.

Bonus: de ascultat pe fundal – Just a girl, No Doubt ?

  • Şarpele din Essex, de Sarah Perry

După moartea prematură a soţului ei şi o căsnicie nefericită, Cora Seaborne revine la viaţă şi îşi redescoperă pasiunea pentru natură şi paleontologie. Odată cu venirea primăverii, se mută într-un mic orăşel de pe coasta Essex-ului, unde e liberă să înceapă o nouă viaţă în mlaştinile pe care le iubeşte şi să nu se mai supună presiunii societăţii victoriene. O carte bijuterie despre redescoperirea libertăţii.

  • Marele marinar, de Catherine Poulain

O franţuzoaică lasă în urmă tot şi fuge tocmai în Alaska ca să se înroleze pe un pescador. O poveste despre îndârjire, despre viaţa dură cu care ea se va obişnui pe vas unde ajunge să câştige respectul marinarilor şi devine“one of the guys”.  Să mai zic că îşi botezează bicicleta de pe uscat “free spirit”? ? Un roman inspirat de aventurile autoarei, care printre multe altele a pescuit 10 ani în Alaska.

  • Din inima Africii, de Karen Blixen

Din inima Africii e o carte foarte diferită de cea pe care şi-o imaginează cei care sunt familiari cu filmul Out of Africa (o variantă romanţată inspirată de viaţa autoarei). Jurnalul ei detaliază experienţa ei de femeie albă în Africa, greutăţile pe care le întâmpină cu plantaţia de cafea, obiceiurile nativilor şi poveştile triburilor locale. Pe scurt, un jurnal plin de culorile Africii al unei femei remarcabile.

2 Commentarii

  1. maria 08/03/2019 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *