Stephen King ajunge din nou pe marile ecrane, anul viitor

Vă spuneam luna trecută că actriţa Chloe Moretz a fost aleasă să interpreteze rolul adolescentei Carrie din cea de-a treia ecranizare a cărţii lui Stephen King.

La momentul respectiv nu se cunoşteau prea multe informaţii despre data la care vor începe filmările sau când va apărea filmul. Între timp, însă, a fost anunţată data premierei: 15 martie 2013.

Carrie a mai fost ecranizat de două ori, prima dată în 1976, în regia lui Brian De Palma, cu Sissy Spacek în rolul principal, iar a doua oară în 2002, în regia lui David Carson, cu Angela Bettis interpretând-o pe Carrie.

De data aceasta, regia va fi semnată de Kimberly Peirce, iar scenariul va fi scris de Roberto Aguirre-Sacasa.

Producătorii spun că noua versiune nu va fi un alt remake al filmului lui De Palma, ci va încerca să fie o re-adaptare a textului original.

Carrie urmăreşte povestea unei adolescente timide şi retrase, care, din copilărie, îndură persecuţiile şi ironiile colegilor de clasă. Umilinţele la care o supun devin pentru ea o tortură mentală din care simte că nu mai poate ieşi. Mai mult, este şi victima fanatismului religios al mamei sale, o fiinţă violentă şi brutală.

Când disperarea interioară ajunge la apogeu, Carrie îşi redescoperă o putere înspăimântătoare – telekinezia – care o transformă într-un demon răzbunător. Căci poate să mişte, să arunce, să zdrobească şi să incendieze orice de la distanţă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *