Stephen King lansează împreună cu fiul său o serie de benzi desenate

Încă din octombrie anul trecut, s-a anunţat că Stephen King va publica, alături de fiul său Joe Hill şi de legenda science fiction Richard Matheson, o serie de benzi desenate numită Road Rage. Primul din cele patru numere este în sfârşit gata şi va apărea pe piaţa americană începând de miercurea viitoare.

Seria de benzi desenate este o adaptare a nuvelei Throttle, scrisă de Stephen King în colaborare cu Joe Hill şi publicată în antologia lui Richard Matheson, He Is Legend. Throttle a fost inspirată de nuvela lui Matheson, Duel, astfel încât primele două numere ale seriei vor avea subtitlul Throttle şi vor fi scrise de King şi Hill, iar ultimele două Duel şi îi vor aparţine, bineînţeles, lui Matheson.

Povestea urmăreşte gaşca The Tribe, formată din motociclişti proscrişi, care urmăreşte fără să se dea bătută un camionagiu criminal.

Joseph Hillstrom King, cunoscut sub numele Joe Hill, este fiul cel mare al lui Stephen King. S-a născut pe 4 iunie 1972 în Maine şi este scriitor de horror, dark fantasy şi science fiction. Până acum, a publicat două romane şi o colecţie de ficţiuni scurte, pentru care a primit 11 premii, printre care amintim premiul Bram Stoker pentru cea mai bună colecţie de ficţiune, premiul British Fantasy pentru cea mai bună colecţie şi premiul International Thriller Writers Inc pentru cel mai bun roman de debut.

Richard Matheson (20 februarie 1926) este un foarte cunoscut autor şi scenarist american, care scrie în special în genurile horror, fantasy şi science fiction. Până acum, a scris aproape 30 de romane, peste o sută de ficţiuni scurte şi douăzeci de colecţii de nuvele. Este cunoscut în special pentru Ecouri din tenebre, Sunt o legendă, What Dreams May Come, Bid Time Return sau The Incredible Shrinking Man, care au fost adaptate pentru marele ecran şi care au avut un succes fantastic.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *