SVEN HASSEL SE ÎNTOARCE! DE MÂINE, SĂPTĂMÂNAL, LA CHIOŞCURILE DE PRESĂ!

Ora este aproape. Ora invaziei cu fapte de arme din alte vremuri şi personaje care, uneori, au însemnat diferenţa dintre victorie şi dezastru. Este vremea, prin urmare, să ne pregătim de acea invazie care a făcut istorie atât pe câmpul de luptă cât şi în paginile cărţilor. Volume unul şi unul, cu titluri memorabile şi personaje cu care s-au identificat nenumăraţi tineri. Şi ale căror replici au fost ţinute minte de aceştia chiar şi când au înaintat în vârstă, că dovadă că una din calităţile marii literaturi este aceea de a fi atemporală.

Aşadar, să nu mai lungim mult aşteptarea. Şi să-l primim din nou în vieţile noastre pe unul dintre acei autori care şi-a lăsat amprenta pe literatura lumii, rămânând la fel de actual astăzi ca şi acum douăzeci de ani. Perioadă în care, să nu uităm, editura Nemira publica prima ediţie în limba română a danezului care s-a înrolat în Wehrmacht pentru că, spunea el, “Germania s-a întâmplat să fie mai aproape decât Anglia”. Fireşte, dincolo de ororile la care a fost nevoit să ia parte, nu putem decât să ne bucurăm că decizia respectivă a făcut în cele din urmă ca el să ne lase moştenire unele din cele mai cunoscute romane de război ale lumii.

Doamenlor şi domnilor, Sven Hassel se întoarce. De mâine dimineaţă, la chioşcurile de presă, în fiecare joi pentru săptămânile ce vor urma, vă veţi putea reîntâlni cu opera acestui autor atât de iubit. Primul titlu pe care îl veţi putea cumpăra împreună cu ziarul Libertatea este “Blindatele morţii”, un roman care, bănuim, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Şi dacă totuşi consideraţi că da, preferăm să o facem chiar în cuvintele autorului:

“…Reuşisem să înăbuşim în noi tot ceea ce fusese omenesc. Nu mai ştiam decât limbajul îngrozitor al armelor. Cunoştinţele noastre de anatomie le întreceau pe cele ale unui medic şi puteam să arătăm la sigur locul unde un foc de armă sau o lovitură de cuţit ar fi fost cele mai dureroase. Fără îndoiala că în spatele nostru Satana rânjea…”

blindatele 600p400

2 Commentarii

  1. lucian chelemen 11/04/2014 Reply
    • ADMIN 16/04/2014 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *