Timpul dezarticulat, în curând la Nemira!

Seria de autor Philip K. Dick se va îmbogăţi cât de curând cu încă un volum, de data aceasta în format hardcover: Timpul dezarticulat!

Philip K. Dick (1928-1982) a fost un foarte cunoscut scriitor american de science fiction. S-a născut în Chicago, apoi, după divorţul părinţilor, s-a stabilit cu mama sa în Berkeley. A urmat pentru scurt timp cursurile Universităţii California, dar a abandonat-o.

A scris peste 40 de romane (printre care Substanţa M, Clanurile de pe Alpha, Jucătorii de pe Titan sau Visează androizii oi electrice?) şi peste 120 de ficţiuni scurte, iar cărţile lui au fost adaptate pentru 13 filme.

Timpul dezarticulat urmăreşte povestea lui Ragle Gumm. Deşi este anul 1998, acesta se crede în 1959, are impresia că a luptat în al Doilea Război Mondial şi că trăieşte într-o suburbie mică şi liniştită. După ce trece prin nişte halucinaţii tulburătoare, începe să bănuiască altceva.

Philip K. Dick a căştigat diferite premii, printre care amintim premiul Hugo pentru cel mai bun roman (1963 – Omul din castelul înalt), premiul John W. Campbell Memorial pentru cel mai bun roman (1975 – Flow My Tears, The Policeman Said), premiul British SF (1979 – Substanţa M) şi premiul Kurd Lasswitz (1985 – Valis).

Deşi în timpul vieţii nu a reuşit să egaleze vânzările celorlalţi scriitori americani de science fiction, după moartea sa interesul pentru scrierile lui a crescut foarte mult.

La un an după moartea sa, în 1983, a fost înfiinţat premiul Philip K. Dick, care se acordă celei mai valoroase cărţi science fiction publicată pentru prima dată în Statele Unite ale Americii ca original în paperback. Este sponsorizat de Philadelphia Science Fiction Society şi se acordă anual la convenţia Norwescon.

Nu uitaţi! Puteţi beneficia de o reducere de 20% în cazul unei precomenzi!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *