Noutăţile lunii mai

Deşi am întârziat binişor luna asta cu noile apariţii şi probabil nu mai e o noutate pentru nimeni, întrucât au vizitat pagina de pe site, nu putem să dezamăgim tradiţia şi să nu le prezentăm cum se  cuvine, pe fiecare în parte, pe blog, unde putem şi să discutăm mult mai bine despre ele.

Astfel, în Nautilus apare

  • volumul al doilea (numărătoarea noastră) al antologiei The Year’s Best Fantasy and Horror, coordonată de Ellen Datlow & co. Astfel, publicul are integral la dispoziţie a nouăsprezecea ediţie a faimoasei antologii (numărătoarea lor). Ce e special la acest volum secund şi nu trebuie ratat sunt sintezele de la sfârşitul volumului (peste 200 de pagini), care trec în revistă tot ce s-a întâmplat în acel an în Fantasy & Horror.

În Suspans inaugurăm o serie de romane poliţiste foarte dragă mie şi, sunt sigur, în scurt timp foarte dragă şi vouă:

  • Andrea Camilleri Hoţul de merinde. Nu am să vă spun că seria Montalbano a fost tradusă în 8 limbi iar la nivel mondial s-au vândut peste 10 milioane de romane ce îl au în centru pe Comisarul Montalbano. Cartea merită citită nu neaparat pentu intriga poliţistă, ci pentru atmosfera deosebită şi personajele pitoreşti, încununate de dialectul sicilian. (Sigur mă veţi întreba în curând de ce am început cu al treilea roman al seriei. Aşa că răspund înainte să mă fi întrebat: drepturile pentru primele două volume au fost blocate de o altă editură care le-a achiziţionat dar probabil nu le va publica niciodată. Aşa că după un an şi ceva de aşteptare să se limpezească lucrurile, am decis că nu mai putem aştepta încă un an până expiră contractele şi am început cu volumul trei, urmând ca mai târziu să recuperăm cele două oi rătăcite)

Colecţia Babel oferă o carte minunată, de care m-am îndrăgostit la prima citire (detalii curând într-un post dedicat)

În Bonton continuăm ofensiva umorului de calitate şi prin de învăţăminte:

Tot în colecţia Bonton, se îngroaşă rândurile în cadrul mişcării internaţionaliste xenofobe:

Romanul de dragoste nu putea lipsi din  Nemira Damen Tango:

În Nemira Junior, mult-aşteptata continuare a seriei Gossip Girl a sosit:

În afara colecţiilor, un nou volum dedicat artei teatrale:

Acestea fiind spuse, spor la finanţe, că se apropie târgul şi nu se cade să vă prindă nepregătiţi, spor la lecturi, şi în următoarele săptămâni verificaţi cât mai des blogul aici de faţă pentru că vi se pregătesc multe surprize 😉

7 Commentarii

  1. Bear 21/05/2009 Reply
  2. Vlad Puescu 21/05/2009 Reply
  3. Vlad Puescu 21/05/2009 Reply
  4. Bear 21/05/2009 Reply
  5. IB 22/05/2009 Reply
  6. IB 29/05/2009 Reply
  7. Vlad Puescu 29/05/2009 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *