Top cărți pentru adolescenți

Site-ul de recenzii NPR Books a publicat un top cu cele mai îndrăgite 100 de cărți pentru adolescenți, realizat în urma unui sondaj la care au participat aproape 80 de mii de cititori.

coperta jocurile foameiPe primul loc în acest top se află seria de cărți Harry Potter, scrisă de J.K. Rowling. Această serie de cărți urmărește povestea unui tânăr vrăjitor și a prietenilor săi la școala de magie Hogwarts. Seria a fost ecranizată în mai multe filme, care s-au bucurat de o popularitate crescută în rândul pasionaților de cinematografie.

Pe locul al doilea se află trilogia Jocurile Foamei, a autoarei Suzanne Collins. Acțiunea din această serie de cărți se petrece într-un viitor apocaliptic, în care distracția maselor se asigură prin spectacole sângeroase și macabre. Aici, în continentul Panem, au loc Jocurile Foamei. 24 de adolescenți sunt răpiți de lângă familiile lor și aruncați într-o luptă pe viață și pe moarte, televizată în direct și urmarită cu frenezie. Doar unul dintre ei se va întoarce acasă faimos, bogat și, cel mai important, viu.

Poziția a treia o ocupă romanul Să ucizi o pasăre cântătoare, a scriitorului premiat cu premiul Pulitzer Harper Lee. Cartea abordează problemele rasiale dintr-un oraș ficțional numit Maycomb, prin ochii unui copil de 6 ani. Tatăl acestuia este avocat și apără un bărbat de culoare acuzat de viol.

Puteți vedea întregul top aici.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *