Tot ce vrei să știi despre Crăciun, într-o singură carte!

Sper că ați avut parte de un început de Decembrie cât mai frumos, memorabil și relaxant, fie urmărind ori luând parte la festivitățile desfășurate cu ocazia Zilei Naționale, fie bucurându-vă de un weekend prelungit alături de cei dragi!

Și pentru că luna Sărbătorilor de Iarnă este una dintre cele mai iubite luni ale anului, fiind încărcată de atâta energie pozitivă, de entuziasm și de spirit altruist, vă voi prezenta în rândurile următoare o noutate editorială “de sezon”, aflată în curs de apariție la Editura Nemira – “Enciclopedia Crăciunului” de Gerry Bowler.

Și nu întâmplător a primit titlul de enciclopedie, întrucât această carte ne prezintă o fascinantă istorie a evoluției obiceiurilor de Crăciun din întreaga lume. Vom putea afla o mulțime de lucruri interesante despre domeniile specifice sărbătorii, precum cel culinar, tradiții, “merrymaking”, precum și despre filmele, cărțile și muzica sezonului!

Însă dintre toate subiectele aduse în discuție de Bowler, cel mai mult îmi doresc să citesc despre obiceiurile privind împodobirea bradului de Crăciun, despre decorarea căminului și despre “aducătorii de cadouri” specifici fiecărei culturi: începând din Statele Unite și până în Japonia, Islanda sau Egipt. În plus, sunt o mulțime de “știați că-uri” cu care ne vom delecta cultura generală și cu care ne vom impresiona cu siguranță rudele de toate vârstele, în timpul discuțiilor avute la masa de Crăciun.

Așadar, pornind de la rădăcinile păgâne ale festivităților de iarnă, trecând prin nașterea lui Hristos și urmând o uimitoare evoluție a acestei sărbători, “Enciclopedia Crăciunului” de Gerry Bowler este o culegere bogată și surprinzătoare de fapte ce nu doar ne vor impresiona, dar ne și vor copleși cu adevăratul spirit al Crăciunului, răspândindu-l către întreaga familie!

2 Commentarii

  1. Cristina 06/12/2011 Reply
  2. Alex 10/12/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *