“Total Recall. Memorie programată”, lider în box office-ul de weekend

Poster Total RecallFilmul SF “Total Recall. Memorie programată” a fost lider în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 501.554 de lei şi 27.930 de spectatori, informează Asociaţia Film România.

Rekall este compania care transformă visurile în amintiri reale. Pentru Douglas Quaid (Colin Farrell), acest voiaj imaginar al minţii este exact ceea ce îi trebuie pentru a evada din existenţa sa frustrantă de muncitor într-o uzină. Deşi are o soţie frumoasă şi iubitoare (Kate Beckinsale), el este nemulţumit de viaţa pe care o duce şi îşi doreşte amintiri despre o existenţă de super-spion.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc de weekend s-a clasat o altă premieră, “Moştenirea lui Bourne”, care a avut încasări de 358.489 de lei şi 19.399 de spectatori. “Moştenirea lui Bourne” este cel de-al patrulea film din această franciză de spionaj în care starul principal a fost în trecut Matt Damon şi care a obţinut încasări de 1 miliard de dolari pe plan mondial. În filmele precedente, Matt Damon a interpretat rolul unui asasin al CIA care are pierderi de memorie şi care încearcă să îşi descopere adevărata identitate în timp ce este urmărit de CIA, care încearcă să îl suprime.
Directorii studiourilor Universal l-au distribuit pe Jeremy Renner în noul film, încercând să stimuleze această franciză şi să-i ofere şansa de a avea alte câteva continuări. Jeremy Renner joacă rolul agentului Aaron Cross, care încearcă să scape de agenţii CIA aflaţi pe urmele sale, cu ajutorul specialistei în cercetări genetice Marta Shearing, interpretată de Rachel Weisz.

Pe poziţia a treia s-a situat “Epoca de gheaţă 4: Continente în derivă”, cu încasări de 306.980 de lei şi 15.401 spectatori. Unul dintre cele mai iubite triouri din istoria cinematografiei – Manny, Diego şi Sid – porneşte în cea mai mare aventură de până acum, după ce un cataclism trimite în derivă un întreg continent. Separaţi de restul turmei, ei folosesc un aisberg pe post de barcă improvizată şi se lansează într-o epopee maritimă în încercarea disperată de a-i găsi pe ceilalţi. Înainte să devină eroi şi să reuşească imposibilul, Manny şi gaşca lui sunt supuşi celor mai grele încercări prin care au trecut vreodată. Se confruntă cu tot soiul de creaturi marine exotice, explorează cu curaj o nouă lume, plină de pericole necunoscute, şi se luptă cu piraţi nemiloşi. Bineînţeles că din această aventură nu putea lipsi Scrat, a cărui reuniune cu ghinda sa blestemată îl catapultează în locuri în care nicio veveriţă preistorică nu a mai ajuns vreodată. Printre actorii care dau voce simpaticelor personaje se numără Ray Romano (Manny), John Leguizamo (Sid), Denis Leary (Diego) şi Queen Latifah (Ellie).

Pe locul al patrulea s-a clasat liderul de săptămâna trecută, “Cavalerul Negru: Legenda renaşte”, care a avut încasări de 284.955 de lei 14.699 de spectatori. Au trecut opt ani de când Batman a dispărut în noapte, transformându-se din acel moment din erou în fugar. Asumându-şi vina pentru moartea procurorului Harvey Dent, Cavalerul Negru (Christian Bale) a sacrificat totul pentru ceea ce el şi Comisarul Gordon sperau că este o cauză mai bună. Pentru un timp, minciuna a prins, criminalitatea oraşului Gotham fiind zdrobită sub greutatea Legii Dent împotriva infracţionalităţii. Dar totul se va schimba odată cu sosirea unui hoţ ingenios cu scopuri misterioase. Cu mult mai periculoasă, însă, se dovedeşte a fi apariţia lui Bane, un terorist mascat al cărui crud plan pentru Gotham îl determină pe Batman să iasă din exilul autoimpus. Şi chiar şi atunci când îşi pune pelerina şi masca este posibil ca Batman să nu se poată măsura cu Bane.

Pe poziţia a cincea se află “Ted”, cu încasări de 133.554 de lei şi 7.231 de spectatori. “Ted” este o comedie ireverenţioasă despre relaţia dintre un urs de pluş şi un bărbat în toată firea. Scenariul este semnat de Seth MacFarlane, Alec Sulkin şi Wellesley Wild, iar din distribuţie fac parte Mark Wahlberg, Mila Kunis, Giovanni Ribisi, Joel McHale şi Seth MacFarlane, care îi dă voce lui Ted.

În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 1.843.878 de lei şi 98.157 de spectatori.

Autor: Răzvan Cârcu

Sursa: Adevarul

4 Commentarii

  1. George 15/08/2012 Reply
  2. Elyon 23/08/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *