Total Recall şi Phillip K. Dick se întorc pe ecrane în 2012!

Anul acesta fanii cărţilor Philip K. Dick cât şi amatorii filmelor pline de adrenalină se vor bucura de un remake al filmului Total Recall, programat să apară în august 2012. Bazat pe povestirea Amintiri Garantate (apărută la Editura Nemira în cadrul volumului Furnica electrică), scenariul filmului este realizat de Kurt Wimmer (cunoscut pentru Live Free or Die Hard sau pentru seria Underworld), Mark Bomback şi James Vanderbilt.

Ecranizată pentru prima oară în 1990, într-o producţie de excepţie, Total Recall îi avea în rolurile principale pe Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone şi Michael Ironside si era regizat de Paul Verhoeven.

De această dată, remake-ul va avea în distribuţie nume la fel de celebre precum Colin Farrell, Kate Beckinsale, Bryan Cranston şi Jessica Biel.

Pentru Douglas Quaid (Colin Farrell) dorinţa cea mai de preţ este să-şi amintească de o existenţă, desigur falsă, de super-spion. Doar că procedura de inserare a amintirilor sfârşeşte prost, iar Quaid se va trezi vânat de autorităţile controlate de cancelarul Cohaagen, liderul lumii libere. Ajutat de o frumoasă rebelă (Jessica Biel), Quaid trebuie să găsească un grup de rezistenţă ascuns în subteran, doar că graniţa dintre fantezie şi realitate devine tot mai neclară…

Publicată pentru prima dată în aprilie 1966 în The Magazine of Fantasy & Science Fiction, Amintiri Garantate prezintă clasicul amestec de realitate, amintiri false şi amintiri reale. La noi, a apărut în volumul Furnica Electrică, care conţine nouă povestiri, acum în pregătire în seria de autor hardcover Phillip K. Dick.

La 22 de ani de la filmul care a avut încasări record, devenind un hit de box office, atât fanii lui Philip K. Dick, cât şi cei ai genului science fiction în general aşteaptă cu sufletul la gură premiera remake-ului, care este programată pentru 10 august 2012.

Voi ce părere aveţi, noul remake are vreo şansă în faţa ecranizării originale, cu Arnold Schwarzenegger în rolul principal ?

[embeded: src=” http://www.youtube.com/v/Ei4JTI2yj-M?version=3&feature=player_detailpage” width=”580″ height=”340″ ]

2 Commentarii

  1. Mikey 31/03/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *